Opšte informacije o letovalištu

Ammoudia – Ammoudia se nalazi na između Parge (25 km) i Preveze (45 km).
Do ovog prelepog mesta, kod nas ne mnogo poznatog letovališta, stiže se veoma lako i brzo, za manje od 3 i po sata vožnje novim autoputem od grčke granice (Egnatia Odos).
Ammoudia je smeštena u prelepom zalivu sa tirkizno plavim morem i velikom peščanom plažom, možda i jednom od najlepših na obali Jonskog mora. Baš tu, “mitska” reka Aheron (izvor reke je po grčkoj mitologiji ulaz u podzemni svet boga Hada) se nakon dvadesetak kilometara toka uliva u more. Pored reke je lepo šetalište sa velikim brojem ribljih taverni sa odličnom svežom morskom ribom koje ima u izobilju zbog ušća i meša nja slatke i slane vode.
Uz obalu se nalaze i mnogobrojni ribarski brodovi, kao i turistički čamci i brodići kojima se može ploviti uzvodno prema izvoru reke. Ammoudia predstavlja pravo mesto za bezbrižan porodični odmor, bez velike gužve, buke, punih ulica automobila.
Blizina Parge i Preveze pa čak i Lefkade (70 km) pruža mogućnost za aktivan odmor, večernje izlaske, shoping izlete na Krf, Paksi i Itaku…
Ukoliko odlučite da Vaš odmor provedete u ovom malom raju, sigurno nećete pogrešiti. Kombinacija toplog mora, čiste reke, dobre hrane, neverovatno ljubaznih domaćina, maslinjaka i planina u zaleđu, garant su odlične klime i mogućnosti za uživanje. Ušće predstvlja pravi raj za pecaroše.
Na desetak kilometara od Ammoudie nalazi se prelepa plaža Vrachos. Ammoudia je jedan od naših favorita i garant za odmor 100%.

Lokacija letovališta – prikaz na Google mapiTuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)