Opšte informacije o Beograd – Srbija

Beograd – je glavni i najveći grad Srbije. Prva naselja na široj teritoriji Beograda datiraju iz praistorijske Vinče, 4.800 godina pre nove ere. Sam Beograd su osnovali Kelti u 3. veku pre n. e, pre nego što je postao rimsko naselje SingidunumSlovensko ime „Beligrad“ prvi put je zabeleženo 878. godine. Beograd je glavni grad Srbije od 1405. godine i bio je prestonica raznih južnoslovenskih država od 1918. pa do 2003, kao i Srbije i Crne Gore od 2003. do 2006. Grad leži na ušću Save u Dunav u centralnom delu Srbije, gde se Panonska nizija spaja sa Balkanskim poluostrvom. Broj stanovnika u Beogradu prema popisu stanovništva iz 2002. je iznosio 1.576.124. Najveći je grad na teritoriji bivše Jugoslavije i po broju stanovnika četvrti u jugoistočnoj Evropi posle Istanbula, Atine i Bukurešta.
Beograd nije samo prestonica Srbije, on je spona između istorije i modernog, sudar prošlosti i sadašnjosti, raskrsnica ka drugim srpskim gradovima. Kada se uzme u obzir burna istorija grada, osvajanja, rušenje do temelja i ponovna izgradnja, Beograd predstavlja mesto vredno obilaska. Kao grad izgrađen na dve reke pruža puno sadržaja svojim posetiocima.
Znamenitosti Beograd su ono što privlači milionski broj domaćih i stranih turista. Na listi najlepših turističkih mesta u Srbiji se nalaze Beogradska tvrđava, Kalemegdanski park, Hram Svetog Save, Slavija, Terazije, Trg republike i Knez Mihailova ulica. Mogućnosti za obilazak u Beogradu su zaista brojne, a svaka je interesantna na svoj način. U Beogradu Vam nikada neće biti dosadno uz brojne različite restorane, kafiće, muzeje, galerije, festivale i promocije. Najpoznatiji simboli Srbije se nalaze upravo u Beogradu, a turisti iz celog sveta dolaze da ih posete. Kako biste bili sigurni da ćete imati dovoljno vremena da obiđete sve što želite, možete iskoristiti slobodan vikend i na miru prošetati našim glavnim gradom.

 

Lokacija Beograd – prikaz na Google mapiTuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)