Opšte informacije o letovalištu

ČERNOMOREC – Černomorec je malo mesto koje je se nalazi oko 25 km južno od popularnog Burgasa, a od Sozopola, najstarijeg grada na bugarskom primorju sa izvanrednom starom arhitekturom, udaljen je oko 8 km. Nalazi se na poluostrvu u severnom delu velikog zaliva Burgas i gleda direktno na Sozopol ostrvo Sv. Jovan, a jako je blizu i popularnog odmarališta Duni. Ovo mestašce ima četiri izvanredne plaže, a peskovita plaža dugačka 1 km poznata je kao najmirnija plaža na Crnom moru, jer je bez talasa, pa je zaista idelana za bezbrižno brčkanje i odmor porodica sa decom. Mestašce ja takođe blizu i popularnog mesta za kampovanje Gradina koje je nadaleko poznato kao mesto za izuzetnim uslovima za surfovanje. Jedna od najvećih i najznačajnijih znamenitosti ovom ljupkog primorskog mesta je i crkva “Sv. Nikole” koju morate posetiti ako želite da do kraja spoznate duh ovog mesta. Između ostalog i zbog toga što je Černomorec u neka divna vremena nosio ime po ovom poznatom i velikom svecu. Današnje ime Černomorec mesto je dobilo sredinom 20. veka i u prevodu bi značilo “čovek sa Crnog mora”.
Gradić ima bogatu istoriju, koja datira još u antičo doba kada se gradić nazivao Sv. Nikola (grčki Agios Nikolao). U blizini Černomoreca su i jako popularna kamperska naselja “Bašta”, “Zlatna ribica” i “Černomorec”. Plaže su gotovo idelno skrivene i zaštićene od udara morskih vetrova jer ih štite kameniti islusti u vodu, obrasli bogatim rastinjem i drvećem, pa je boravak na ovim plažama više nego prijatan. Sve plaže su pogodne za kupanje i sunčanje, a nude i dosta zabavnih sadržaja. Ovo letovalište ima četiri izvanredne plaže sa mekanim, stinim zlatnim peskom a svaka od njih je šarmantna i privlačna na svoj jedinstveni način pa svako može odabrati ono što mu odgovara. Mada, mi preporučujemo da probate svaku od njih jer definitivno nećete pogrešiti.

Cenovnik sa ponudama hotela i apartmana za leto 2018

Lokacija letovališta – prikaz na Google mapiTuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)