Etno selo Stanišići Republika Srpska BiH
Destinacija: Etno selo Stanišići, 2024, Republika Srpska, BiH
Cena: Već od rsd po osobi

Etno selo Stanišići
1 noćenje sa doručkom

29/30.08.2024.

18/19.09.2024.

PROGRAM JE U PRIPREMI

Opšte informacije o programu

PRVI DAN:  NIŠ-BEOGRAD – BIJELJINA – ETNO SELO STANIŠIĆI
Subota – Polazak autobusa ili minibusa iz Niša oko 04:00 h sa parkinga kod TC “Roda”. Putovanje preko Beograda do Bijeljine. Dolazak u Bijeljinu u jutarnjim satima. Sledi obilazak centra grada. Slobodno vreme. Zatim odlazak do naselja “Pet jezera” i poseta manastiru Svete Petke. Nastavak putovanja do etno sela “Stanišići”. Smeštaj. Slobodno vreme za uživanje u prelepom kompleksu. Mogućnost doplate za korišćenje  Wellness & Spa centra. Noćenje.

DRUGI DAN:  ETNO SELO STANIŠIĆI – BANJA DVOROVI – NIŠ
Nedelja – Doručak. Nakon doručka oko 13:00h fakultativni odlazak do Banje Dvorovi. Banja Dvorovi se nalazi na samo 7 km od Bijeljine. Banja Dvorovi je nastala posle otkrića termalne vode bušenjem za potrebe istraživanja nafte 1957. godine u Semberiji. Po svojim osobinama voda je oligomineralna, a temperatura termalne vode na površini terena na koji ističe iznosi 75°C.  Slobodno vreme za kupanje na bazenima. (ko ne krene za banjo Dvorovi, može da ostane u etno selu Stanišići do polaska za Srbiju). Oko 17h, polazak ka Nišu. Dolazak u Niš oko ponoći. Kraj programa.

Cena, Etno selo Stanišići:

*PROMO CENA ARANŽMANA PO OSOBI: – rsd

Redovna cena aranžmana po osobi: – rsd

*promo cena važi do popune kapaciteta

  • Doplata za 1/1 sobu – RSD

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
– prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu
– smeštaj u etno selu “Stanišići” u 1/2 sobama, na bazi noćenja sa doručkom
– obilazak Bijeljine
– troškove organizacije i vođstvo puta
– Usluge licenciranog pratioca grupe

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
– Individualne troškove
– Doplatu za večeru – – rsd po osobi.
– Korišćenje Wellness & Spa centra “Leonida” – – rsd po osobi. (bazen, fitnes sala, bio sauna, finska sauna, parno kupatilo, tursko kupatilo, bure sa ledom)
– Odlazak do Banje Dvorovi i kupanje u otvorenim bazenima – rsd po osobi.

DOPLATE ZA POLAZAK IZ DRUGIH GRAGOVA:
– doplata za polazak iz Zaječara i Bora – 2.400 rsd (minimum 10 putnika)
– doplata za polazak iz Leskovca i Prokuplja – 1.800 rsd (minimum 10 putnika)

NAČIN PLAĆANJA :
* prilikom rezervacije 40%, ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.

INFORMACIJE O ETNO KOMPLEKSU:
Etno Selo Stanišići osnovano je 2003. godine, zahvaljujući inspiraciji Borisa Stanišića. Više od nekoliko godina on je putovao po srpskim selima srednje Bosne u potrazi za starim kućama i predmetima, koji će sačuvati predstavu o jednom vremenu i kulturi življenja sa kraja 19. i početka 20. veka. Rezultat je autentično planinsko selo u sred semberijske ravnice.
U selu se danas izdvajaju dve celine. Jedna prikazuje svetovni život i izgrađena je od drveta. Čine je drvene kuće – brvnare sa pokućstvom koje im je vekovima pripadalo. Kuće povezuju popločane kamene staze, a u centru sela su dva jezera. Druga celina je duhovnog karaktera i predstavljena je srednjevekovnom arhitekturom građenom u kamenu, koja je u stvari skup replika istorijskog i religijskog značaja.
Selo čine vodenice, kovačnica, kameni bunar, ambar i autentične drvene kuće, sa prikazom pokućstva i narodnih nošnji. Mlin potočar je napravljen 1937. godine i još je u upotrebi kao i vodenica iz 1917. godine u kojima se još uvek melje brašno za pogačice koje se služe u restoranu. Unutra se nalazi sve što je mlinaru bilo potrebno za boravak u njemu za vreme sezone mlevenja žita.
Etno selo Stanišići
Ovde se odmaraju oči i duša, čovek postaje plemenitiji, ali i mudriji slušajući žuborenje potoka i rad vodenice.

Galerija, Etno selo Stanišići, Republika Srpska, BiH, 2024. godine

 

Cenovnik, Etno selo Stanišići, Republika Srpska, BiH, 2024. godine

PROGRAM JE U PRIPREMITuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)