Opšte informacije o letovalištu

JERISOS U samom srcu pravoslavnja nadomak Svete Gore, u severoistočnom delu Halkidikija – poluostrvo Atos nalazi se Jerisos, nekada Akantos. Od Soluna je udaljen oko 120 km, a od Poligirosa 80 km.
Jerisos je sa 3.500 stanovnika jedno od većih mesta Halkidikija, istovremno i najstariji i najveći grad opštine Stagira Akantus.
Odlikuje ga kristalno čisto more, duga peščana plaža sa zlatnim peskom koju od naselja odvaja zeleni pojas i pešačka zona duž koje se nalaze taverne i kafei sa veoma prijatnom atmosferom, kako u dnevnim tako i u večernjim satima.
Jerisos je nastao još u VII veku p.n.e. kao drevni antički grad Akantos i u to vreme je bio važna luka stare Grčke.
Na desetak minuta vožnje od Jerisosa nalazi se Ouranopolis odakle su omogućena fantastična krstarenja oko Svete Gore.
Preporučujemo da posetite i manastir Kakovo (6km), Muzej istorije Jerisosa i dr.
Jerisos je centar mnogih kulturnih manifestacija kao što su proslava u crkvi Svetog Pavla 29.juna i Proroka Ilije 20.jula i druge kojeimaju za cilj da pokažu tradiciju…
Noćni provod je miran i prijatan.
Prijatna atmosfera i ljubazni domaćini doprineće da vaš odmor bude još lepši i prijatniji.

Lokacija letovališta Jerisos – prikaz na Google mapiTuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)