Istanbul Turska
Destinacija: Istanbul, Jesen, 2020, Turska
Cena: rsd

ISTANBUL
3 noćenja sa doručkom
2020.

Opšte informacije o programu

PRVI DAN: BEOGRAD-NIŠ-ISTANBUL
Sreda – Polazak iz Beograda oko 14h sa dogovorenog mesta. Polazak iz Niša oko 18:00h, sa parkinga hipermarketa Tempo. Vožnja autobusom ili minibusom autoputem preko Dimitrovgrada i Sofije do Istanbula sa kraćim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti.

DRUGI DAN: ISTANBUL
Četvrtak – Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Odlazak u panoramsko razgledanje grada autobusom. Staro Gradsko jezgro, Ataturk bulevar, Valensov akvadukt, Džamija Sulejmana Veličanstvenog “Sulejmanija”, Zlatni Rog, Džamija Mehmed Paše Sokolovića, “Pera Palace” hotel, Trg Taksim, Bešiktaš, Dolmabahče Palata – poslednje sedište sultana. Polazak ka hotelu. Smeštaj. Slobodno vreme za šoping i prvo upoznavanje sa gradom. Noćenje.

TREĆI DAN: ISTANBUL
Petak –  Doručak. Slobodan dan u Istanbulu za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak Ejup džamije (u njoj se nalazi grob i turbe Mehmed Paše Sokolovića), odlazak žičarom na prelepi vidikovac Pjer Loti, odakle se pruža neverovatan pogled na ceo Istanbul. Nakon toga je planiran odlazak u Minijaturk park u kom se nalaze makete svih značajnih istorijskih objekata u celoj Turskoj. Povratak u centar grada. U popodnevnim satima odlazak do Devojačke kule i uživanje u prelepom pogledu na Istanbul u suton. Noćenje.

ČETVRTI DAN: ISTANBUL
Subota – Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak u obilazak grada. Preporučujemo da sa nama krenete u obilazak istorijskih znamenitosti u samom srcu grada. Krenućemo od Aja Sofije nekada najveće crkve na svetu, koja je kasnije bila džamija, a do pre nekoliko nedelja je bila muzej. Danas je opet džamija. Zatim idemo preko antičkog hipodroma do Sultanahmetove džamije (Plava džamija), a onda idemo i do Topkapi palate, koja je nekada bila sedište Otomanskih vladara. Slobodno vreme za individualni obilazak Kapali Čaršije i istorijskog dela Istanbula Aksaray. Slobodno vreme. Uveče fakultativni odlazak u restoran na večeru uz bogat program (Tursko veče). Noćenje.

PETI DAN: ISTANBUL
Nedelja – Doručak. Napuštanje hotela do 09:00h. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do Vaseljenske Patrijaršije koja se nalazi u delu grada Fener. Nakon obilaska odlazak na krstarenje Bosforom u pratnji lokalnog vodiča. Tokom krstarenja gledamo znamenitosti kao što su: Zlatni Rog, Galata most, Sulejmanija Džamija, Dolmabahče Palata, Bešiktaš, Ortokoj kvart. Po završetku krstarenja fakultativni odlazak do Dolmabahče Palate. Obilazak palate sa vodičem. Po završetku obilaska povratak u hotel, a ko želi može da ostane na trgu Taksim koji se nalazi u novom evropskom delu Istanbula. Ovde je i  pešačka zona – ulica Ištiklal sa poznatim radnjama, restoranima i Galata Kula sa koje se pruža pogled na Zlatni Rog i Bosfor. Slobodno vreme za šoping i šetnju. Planirani polazak za Srbiju oko 19h.

ŠESTI DAN: ISTANBUL- NIŠ-BEOGRAD
Ponedeljak  – Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima, u Beograd u prepodnevnim satima. Kraj programa.

CENA, ISTANBUL:

Cena paket aranžmana za termin po osobi: / rsd

 

– Doplata za 1/1 sobu 7.200 RSD
– Deca d 2 do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe plaćaju 15.300 RSD, imaju sedište u autobusu i pomoćni ležaj u 1/2 sobi.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
– Prevoz autobusom ili minibusom sa 20 mesta visoke turističke klase na navedenoj relaciji.
– Smeštaj u hotelu sa minimum 3*, na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2  i 1/2 +1 sobama.
– Panoramsko razgledanje grada prvog dana.
– Troškovi organizacije i vođstvo puta.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
–  Međunarodno zdravstveno osiguranje koje nije obavezno, ali ga organizator preporučuje, u ovom slučaju “GENERALI”..
–  Ostali troškovi koji nisu predviđeni programom.
–  Fakultativni izleti.

DOPLATE ZA POLAZAK IZ DRUGIH GRAGOVA:
– Doplata za polazak iz Zaječara i Bora – 2.400 rsd (minimum 10 putnika)
– Doplata za polazak iz Leskovca i Prokuplja – 1.800 rsd (minimum 10 putnika)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
– Obilazak Topkapi Palate, Aja Sofije, Plave Džamije i Antičkog Hipodroma (minimum 20 osoba) = 45€
Izlet podrazumeva šetnju od hotela do muzeja, uslugu vodiča na srpskom jeziku i slušalice
– Krstarenje Bosforom i obilazak Vaseljenske Patrijaršije – ( minimum 20 osoba ) = 20€
Izlet podrazumeva transfer od hotela do luke i vožnju brodom po Bosforu gde se razgleda Istanbul uz tumačenje svih znamenitosti od strane lokalnog vodiča na srpskom jeziku.
– Obilazak Dolmabahče palate – (minimum 20 osoba ) – 30€
Izlet podrazumeva povratni transfer od hotela do palate i uslugu vodiča na srpskom jeziku i slušalice.
– Tursko veče u restoranu – 30€, uključena je večera, 2 pića, odgovarajući zabavni program.
– Pjer Loti i minijaturk – 15€, ulaznica uključena u cenu.

NAČIN PLAĆANJA:
Mogućnost plaćanja u 3 mesečne rate uz obavezno deponovanje čekova ili putem administrativne zabrane. Minimalna uplata prilikom rezervacije 40%.

OPIS HOTELA:
Agencija “Maestro travel” u saradnji sa partnerima u Istanbulu sarađuje sa hotelima koji se nalaze u delu grada Laleli-Aksaray. U svim hotelima su sobe sa sopstvenim kupatilom, mini barom, TV, WiFI internetom. Doručak je na bazi samoposluživanja (švedski sto).

Galerija, Istanbul, 2020. godine

Cenovnik, Istanbul novembar, 2020. godineTuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)