Istanbul Turska
Destinacija: Istanbul, Jesen, 2021, Turska
Cena: rsd

ISTANBUL
3 noćenja sa doručkom
Jesen 2021.

PROGRAM JE U PRIPREMI

Opšte informacije o programu

PRVI DAN: BEOGRAD-NIŠ-ISTANBUL
Sreda – Polazak iz Beograda oko 14h sa dogovorenog mesta. Polazak iz Niša oko 18:00h, sa parkinga hipermarketa Tempo. Vožnja autobusom ili minibusom autoputem preko Dimitrovgrada i Sofije do Istanbula sa kraćim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti.

DRUGI DAN: ISTANBUL
Četvrtak – Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Odlazak u panoramsko razgledanje grada autobusom. Staro Gradsko jezgro, Ataturk bulevar, Valensov akvadukt, Džamija Sulejmana Veličanstvenog “Sulejmanija”, Zlatni Rog, Džamija Mehmed Paše Sokolovića, “Pera Palace” hotel, Trg Taksim, Bešiktaš, Dolmabahče Palata – poslednje sedište sultana. Polazak ka hotelu. Smeštaj. Slobodno vreme za šoping i prvo upoznavanje sa gradom. Noćenje.

TREĆI DAN: ISTANBUL
Petak –  Doručak. Slobodan dan u Istanbulu za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak Ejup džamije (u njoj se nalazi grob i turbe Mehmed Paše Sokolovića), odlazak žičarom na prelepi vidikovac Pjer Loti, odakle se pruža neverovatan pogled na ceo Istanbul. Nakon toga je planiran odlazak u Minijaturk park u kom se nalaze makete svih značajnih istorijskih objekata u celoj Turskoj. Povratak u centar grada. U popodnevnim satima odlazak do Devojačke kule i uživanje u prelepom pogledu na Istanbul u suton. Noćenje.

ČETVRTI DAN: ISTANBUL
Subota – Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak u obilazak grada. Preporučujemo da sa nama krenete u obilazak istorijskih znamenitosti u samom srcu grada. Krenućemo od Aja Sofije nekada najveće crkve na svetu, koja je kasnije bila džamija, a do pre nekoliko nedelja je bila muzej. Danas je opet džamija. Zatim idemo preko antičkog hipodroma do Sultanahmetove džamije (Plava džamija), a onda idemo i do Topkapi palate, koja je nekada bila sedište Otomanskih vladara. Slobodno vreme za individualni obilazak Kapali Čaršije i istorijskog dela Istanbula Aksaray. Slobodno vreme. Uveče fakultativni odlazak u restoran na večeru uz bogat program (Tursko veče). Noćenje.

PETI DAN: ISTANBUL
Nedelja – Doručak. Napuštanje hotela do 09:00h. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do Vaseljenske Patrijaršije koja se nalazi u delu grada Fener. Nakon obilaska odlazak na krstarenje Bosforom u pratnji lokalnog vodiča. Tokom krstarenja gledamo znamenitosti kao što su: Zlatni Rog, Galata most, Sulejmanija Džamija, Dolmabahče Palata, Bešiktaš, Ortokoj kvart. Po završetku krstarenja fakultativni odlazak do Dolmabahče Palate. Obilazak palate sa vodičem. Po završetku obilaska povratak u hotel, a ko želi može da ostane na trgu Taksim koji se nalazi u novom evropskom delu Istanbula. Ovde je i  pešačka zona – ulica Ištiklal sa poznatim radnjama, restoranima i Galata Kula sa koje se pruža pogled na Zlatni Rog i Bosfor. Slobodno vreme za šoping i šetnju. Planirani polazak za Srbiju oko 19h.

ŠESTI DAN: ISTANBUL- NIŠ-BEOGRAD
Ponedeljak  – Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima, u Beograd u prepodnevnim satima. Kraj programa.

CENA, ISTANBUL:

Cena paket aranžmana za termin po osobi: / rsd

 

– Doplata za 1/1 sobu – RSD
– Deca d 2 do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe plaćaju – RSD, imaju sedište u autobusu i pomoćni ležaj u 1/2 sobi.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
– Prevoz autobusom ili minibusom sa 20 mesta visoke turističke klase na navedenoj relaciji.
– Smeštaj u hotelu sa minimum 3*, na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2  i 1/2 +1 sobama.
– Panoramsko razgledanje grada prvog dana.
– Troškovi organizacije i vođstvo puta.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
–  Međunarodno zdravstveno osiguranje koje nije obavezno, ali ga organizator preporučuje, u ovom slučaju “GENERALI”..
–  Ostali troškovi koji nisu predviđeni programom.
–  Fakultativni izleti.

DOPLATE ZA POLAZAK IZ DRUGIH GRAGOVA:
– Doplata za polazak iz Zaječara i Bora – 2.400 rsd (minimum 10 putnika)
– Doplata za polazak iz Leskovca i Prokuplja – 1.800 rsd (minimum 10 putnika)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
– Obilazak Topkapi Palate, Aja Sofije, Plave Džamije i Antičkog Hipodroma (minimum 20 osoba) = – €
Izlet podrazumeva šetnju od hotela do muzeja, uslugu vodiča na srpskom jeziku i slušalice
– Krstarenje Bosforom i obilazak Vaseljenske Patrijaršije – ( minimum 20 osoba ) = – €
Izlet podrazumeva transfer od hotela do luke i vožnju brodom po Bosforu gde se razgleda Istanbul uz tumačenje svih znamenitosti od strane lokalnog vodiča na srpskom jeziku.
– Obilazak Dolmabahče palate – (minimum 20 osoba ) – – €
Izlet podrazumeva povratni transfer od hotela do palate i uslugu vodiča na srpskom jeziku i slušalice.
– Tursko veče u restoranu – – €, uključena je večera, 2 pića, odgovarajući zabavni program.
– Pjer Loti i minijaturk – – €, ulaznica uključena u cenu.

NAČIN PLAĆANJA:
Mogućnost plaćanja u 3 mesečne rate uz obavezno deponovanje čekova ili putem administrativne zabrane. Minimalna uplata prilikom rezervacije 40%.

OPIS HOTELA:
Agencija “Maestro travel” u saradnji sa partnerima u Istanbulu sarađuje sa hotelima koji se nalaze u delu grada Laleli-Aksaray. U svim hotelima su sobe sa sopstvenim kupatilom, mini barom, TV, WiFI internetom. Doručak je na bazi samoposluživanja (švedski sto).

Galerija, Istanbul, 2021. godine

Cenovnik, Istanbul novembar, 2021. godine

PROGRAM JE U PRIPREMITuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)