Opšte informacije o letovalištu

Ligia je mala ribarska luka na istočnoj obali Lefkade. Udaljena je od Lefkasa samo 5km (južno) te je tako i na odličnoj poziciji u odnosu na glavni grad Lefkade koji nudi dosta sadržaja i atrakcija za turiste.

Kada se krene od Lefkasa ka Nidriju, posle mesta Kariotes, nailazite na Ligiju koja je dobro je povezana sa ostalim delovima ostrva, jer odavde postoje autobuske linije i ka jugu i severu ostrva. Mesto je malo i idealno za veoma miran odmor. Sastoji se iz glavne ulice (magistrale), duž koje postoje prodavnice i restorani i iz dela gde je mala marina u kojoj su ukotvljene brojne jedrilice. Uz marinu je je šetalište, gde se nalazi i nekoliko restorana i kafića.

Plaža koja je u samom mestu je uska i sa krupnim šljunkom, i na obali i u vodi. Najlepši deo plaže nalazi se na izlazu iz Ligije prema Nidriju, gde je plaža nešto šira i ima dosta prirodnog hlada, ali je uz magistralu. Ova plaža je u sklopu mesta i veoma blizu svih smeštajnih objekata. Sa plaže se pruža pogled na tvrđavu Agios Georgios. Ligia je malo mesto, pogodno za veoma miran odmor, ali može odlično poslužiti i kao baza za obilazak Lefkade. Prednost je blizina glavnog grada u kojem možete pronaći sve što poželite kao i nekoliko lepih plaža.

Pefkoulia je poznata peščana plaža na Lefkadi i ona je od Ligije udaljena svega 13km. Jedna od najlepših plaža na Lefkadi, Milos, udaljena je 18km. Simpatično mesto Agios Nikitas, koje se nalazi uz plažu Milos, je takođe vredno jedne kraće posete. Agios Ioannis plaža u blizini Lefkasa nalazi se 7km od Ligije, dok je čuveni manastir Faneromeni udaljen svega 9km i njega bi obavezno trebalo biti na vašoj listi za obavezne posete. Jedna od najlepših plaža na Lefkadi, čuvena Kathisma, od Ligije je udaljena svega 20km, a tri odlične plaže u podnožju sela Kalamici su Kavalikefta, Megali Petra i Avali, i nalaze se na 30km udaljenosti od Ligije.

Lokacija letovališta Lygia – prikaz na Google mapiTuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)