Opšte informacije o letovalištu

Nea Skioni se nalazi na jugo-zapadu Kasandre i udaljena je od Soluna oko 110 km. Prema drevnom istoričaru Thucidides, Nea Skioni je mesto izgrađeno posle Trojanskog rata, od strane vojnika sa Peloponeza, koji su se tu zaustavili da provedu zimu.

U mestu živi oko 84o ljudi koji se uglavnom bave ribolovom, proizvodnjom meda i maslinovog ulja. Nea Skioni ima seosku luku, koja je najveća luka na poluostrvu Kasandri. Ovde dolaze mnogobrojni brodovi sa svežom ribom.

U Nea Skioniju ima par hotela, mnoštvo apartmana, taverni sa svežom ribom, prodavnica sa svim vrstama suvenira i hrane. Putem preko brda može se doći do Haniotija.

Nea Skioni poseduje belu peščanu plažu koja je nagrađena Plavom zastavicom zbog čiste vode. Sa plaže ćete imati veličanstven zalazak sunca u Solunskom zalivu.

Lokacija letovališta Nea Skioni – prikaz na Google mapiTuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)