Hotel Porfi Beach

Hotel Porfi Beach, Nikiti, Sitonija, Halkidiki, Grčka letovanje 2024.   Galerija slika Hotel Porfi Beach, Nikiti, Sitonija, Halkidiki...
HB već od 4.250rsd dnevno4BB već od 3500rsd dnevno

Hotel Porfi Beach, Nikiti, Sitonija, Halkidiki, Grčka - Letovanje 2024

Hotel Lily Ann Village

Hotel Lily Ann Village, Nikiti, Sitonija, Halkidiki, Grčka letovanje 2024. Hotel Lily Ann Village se nalazi u centralnom delu Nikitija, na...
HB već od 5.900rsd dnevno

Hotel Lily Ann Village, Nikiti, Sitonija, Halkidiki, Grčka - Letovanje 2024

Opšte informacije o letovalištu

Nikiti ili Nikitas leži oko istoimenog zaliva i jedno je od najstarijih sela na Sitoniji.
Nalazi se na zapadnoj obali Sitonije, 110km od Soluna, između mesta Metamorfozis i Neos Marmaras. Nikiti se sastoji iz dva dela, starog i novog. Razdvaja ih glavni put koji vodi kroz poluostrvo Sitonija.
Nikiti ima istoriju od 700 godina kroz koje je bio zajedica poljoprivrednika metoha Nikiti, koja je pripadala Svetogorskom manastiru Ksenofont a tokom klasičnih godina i dom najpoznatije kultura sa ovih prostora, Galipsosa.

Poznat je kao jedan od najvećih centara pčelarske industrije u Grčkoj.
Petkom je pijaca sa odličnim izborom meda i ostalih proizvoda. Nikitas na grčkom znači pobednik, a koren reče je od Nika – grčka boginja pobede.
U Nikiti selu postoje tradicionalne kamene kuće, crkva Agios Nikiti koja datira iz 1867 godine i ruševine kapele sa freskama iz 16-og veka, kao i folklorni muzej.
Na drugom kraju je i živopisna luka sa zidom. Nekoliko praistorijskih naselja otkriveno je u okolini.

Mesto je idealno za porodično letovanje. Plaža je peščana, sa postepenim ulaskom u more, uz koju se proteže uređeno šetalište. Egzotične plaže u okolini privlače sve koji vole divljinu i mir, a blizina Neos Marmarasa i Sartija sve one koji žele noćni izlazak i provod.

Lokacija letovališta Nikiti – prikaz na Google mapiTuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)