Destinacija: Prag, Prvi maj 2022, Češka
Cena: Već od 15.900 rsdR A S P R O D A T O ! : R A S P R O D A T O !

Prag, Češka
Prvi maj

29.04/04.05.2022.
autobusom
3 noćenja sa doručkom

Prag je glavni i najveći grad Češke. “Zlatni grad” ili “Grad stotinu tornjeva” je po mnogima najromantičniji i najlepši grad Evrope. Prelazak preko Karlovog mosta ostavlja bez daha zbog fenomenalnog pogleda na reku Vltavu na kojoj leži ovaj magičan grad. Prag predstavlja unikatnu kolekciju istorijskih spomenika nastalih kroz njegovu dugu i slavnu prošlost. Zamkovi, crkve, palate, kule i mostovi Vas kao u bajci vraćaju u slavnu prošlost grada. Uđite sa nama u čarobnu bajku, čarobnog Praga.

Opšte informacije o programu

Prvi dan – 29.04.2022 – Petak
Polazak grupe iz Niša u popodnevnim satima (transferi po navedenim gradovima). Polazak iz Beograda, Novog Sada, Subotice. Noćna vožnja kroz Srbiju, Mađarsku, Slovačku i Češku sa usputnim pauzama radi odmora.

Drugi dan – 30.04.2022 – Subota
Dolazak u Prag u prepodnevnim satima, panoramsko razgledanje grada: Hradčani – Praški dvorac, Katedrala Svetog Vita, Bazilika Svetog Đorđa, novi i stari kraljev dvorac, Strahovski manastir, Biskupski dvorac, Predsednička palata mala strana, Karlov most, Stari trg, Gradska većnica sa astronomskim satom, Crkva Svete Marije od Tina, Vaclavske namesti, Nerudava ulica, Jevrejska četvrt, Pariska ulica, Obecni dum… Nakon razgledanja grada, slobodno vreme, smeštaj u hotel sa 3* u Pragu. Noćenje.

Treći dan – 01.05.2022 – Nedelja
Doručak. Slobodno vreme za samostalno razgledanje grada. Mogućnost fakultativnog celodnevnog izlet u Drezden, grad sa mnogo zdanja u barkonom stilu: Palata Cvinger (u kojoj se nalazi više muzeja), protestantska Bogorodičina crkva, Opera Zemper, rimokatolička Dvorska crkva, Rezidencijalna palata (državni muzej), palata Tašenberg (danas hotel Kempinski), Avgustov most. Nakon obilaska znamenitosti Drezdena odlazak do tržnog centra Primark. Slobodno vreme. Povratak u Prag. Noćenje.

Četvrti dan – 02.05.2022 – Ponedeljak
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak u Karlove Vari, najpoznatiju banju srednje Evrope sa prelepim građevinama i odmaralište čuvenih pisaca, političara i pesnika. Povratak u Prag. Uveče mogućnost fakultativnog odlazak u nacionalni restoran na večeru. Noćenje.

Peti dan – 03.05.2022 – Utorak
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme za individualno razgledanje, posetu brojnih muzeja ili šoping. Fakultativno obilazak Praga sa Vltave, otmena atmosfera grada na brodiću uz muziku Smetane, kafu i bliski susret sa praškim mostovima. Fakultativno odlazak u Karlštajn. U kasnim popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Putovanje kroz Češku, Slovačku, Mađarsku sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

Šesti dan – 04.05.2022 – Sreda
Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima. Kraj Programa.

 

CENA ARANŽMANA, Prag, Češka, Prvi maj, putovanje:

PROMO CENA paket aranžmana iz Niša – 15.900 rsd po osobi
PROMO CENA paket aranžmana Pojate (autoput do BG) – 14.900 rsd po osobi
PROMO CENA paket aranžmana iz Beograda – 13.900 rsd po osobi

* promo cena važi do popune kapaciteta

U CENU JE URAČUNATO:
– Prevoz autobusom ili minibusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji.
– Usluga na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*
– Razgledanja po programu
– Troškovi organizacije i vođstvo puta.

U CENU NIJE URAČUNATO:.
– Ostali troškovi koji nisu predviđeni programom;
– Putno zdravstveno osiguranje.
– Fakultativni izleti

– CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
Krstarenje Vlatavom – Odrasli 15€, deca do 11.99 godina 10€.
Karlove Vari – Odrasli 25€, deca do 11.99 godina 20€.
Večera u nacionalnom restoranu – Odrasli 25€, deca do 11.99 godina 20€.
Drezden – Odrasli 30€, deca do 11.99 godina 25€.

*Cene fakultativnih izleta su podležni promenama. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa.

DOPLATE I UMANJENJA ZA POLASKE IZ DRUGIH GRAGOVA:
– Doplata za polazak iz Zaječara i Bora (u odnosu na cenu iz Niša) – 2.500 rsd (minimum 4 putnika)
– Doplata za polazak iz Pirota i Leskovca (u odnosu na cenu iz Niša) – 2.000 rsd (minimum 3 putnika)

Doplalata za jednokrevetnu sobu je 85%.

NAČIN PLAĆANJA:
– Mogućnost plaćanja na rate. Prilikom rezervacije 40%, ostatak na 2 rate po 30% do 10.06.2022., uz obavezno deponovanje čekova pre polaska.

OSIGURANJE:
– Turistička agencija Maestro Travel preporučuje polisu TRIGLAV zdravstvenog osiguranja za sva putovanja u inostranstvu iz ove ponude kao i paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza aranžmana, osiguranje prtljaga, osiguranje od posledica nesrećnog slučaja i slično).

Covid – 19 uslovi putovanja u Češku

Dana 18. marta 2022. stupile su na snagu Zaštitne mere Ministarstva zdravlja.

Važenje sertifikata o vakcinaciji ograničeno je na 270 dana od datuma druge primljene doze vakcine. U slučaju treće buster doze, sertifikat nije vremenski ograničen.

Za putovanje u Češku iz Srbije neophodno je:

1. pred put popuniti i odštampati online formular prijave dolaska na adresi: Příjezdový formulář / Public Health Passenger Locator Form (uzis.cz) (Instrukcije za popunjavanje formulara prijave dolaska) – navedena obaveza ne odnosi se na osobe koje putuju individualnim prevozom (npr. svojim vozilom), već samo na osobe koje putuju grupnim prevozom, npr. avionom, autobusom ili vozom;

2. pred put uraditi PCR test (ne sme biti stariji od 72 sata od datuma uzorkovanja) – navedena obaveza testiranja pred put ne odnosi se na osobe koje su vakcinisane vakcinama koje Češka priznaje i poseduju važeći sertifikat o vakcinaciji. Takođe, od obaveznog testiranja pred put oslobođene su osobe koje su preležale kovid, u tom slučaju sertifikat važi 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa u sertifikatu;

3. po dolasku najranije 5. dana a najkasnije 7. dana (ukoliko organ javnog zdravlja u izuzetnim slučajevima ne odluči drugačije), potrebno je uraditi novi PCR test. Dok se ne dobije rezultat testa neophodno je nositi zaštitnu masku. Ukoliko je boravak u Češkoj kraći od 5 dana, nije potrebno raditi PCR test na teritoriji Češke – navedena obaveza ne odnosi se na osobe koje su vakcinisane, kao i na osobe koje su preležale kovid.

Vakcine koje Češka priznaje: Vaxzevria (ranije AstraZeneka); Spikevax (ranije Moderna);  Comirnaty tj. Fajzer; Janssen; Covishield (AstraZeneka proizvedena u Indiji).
Uslov je da je od druge doze vakcine prošlo 14 dana, odnosno kod vakcina kod kojih se prima samo jedna doza – 14 dana od prve doze.

Sertifikat je validan i u slučaju da su prve dve doze nepriznate vakcine , ali treća, buster doza je priznata vakcina (npr. kombinacija 2 doze ruske ili kineske vakcine + buster doza Fajzer).

Deca do 12 godina starosti oslobođena su svih epidemioloških uslova za ulazak u Češku.

Državljani Češke, državljani EU, članovi porodice državljana Češke ili EU sa dozvolom za boravak na teritoriji EU, kao i stranci sa dugoročnim ili stalnim boravkom na teritoriji EU, ukoliko putuju individualnim prevozom nemaju obavezu popunjavanja formulara prijave dolaska, niti posedovanja PCR testa pred put.

Galerija, Prag, Češka, Prvi maj 2022. godine

 

Program putovanja, Prag, Češka, Prvi maj 2022. godineTuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)