Subotica & Segedin
Destinacija: Subotica, Segedin, Sretenje i 8.mart, Srbija

SUBOTICA & SEGEDIN
SRETENJE / 8.MART

1 polupansion u kompleksu “Jelen Salaš”

PROGRAM JE U PRIPREMI

 

Osetite čari Bačke i Mađarske. Putovanje je zamišljeno tako da se bolje upoznamo sa kuhinjom ovog kraja, kulturom, tradicijom, prirodom. Subotica, grad na samom severu Srbije, poznata je po svojoj jedinstvenoj arhitekturi, istoriji i kulturi, a najviše po bogatoj gastronomskoj ponudi. Izuzetna destinacija za sve koji cene tradicionalne, ali i moderne vrednosti, grad u kome su šarm i hedonizam način života a opuštenost i tolerancija najvažnije osobine stanovnika.

Uprkos bogatoj istoriji, današnji Segedin je u najvećoj meri oblikovala velika poplava iz 1879. godine, kada se Tisa izlila i doslovno zbrisala ceo grad, ubivši 60.000 ljudi i ostavivši za sobom tek 256 od 5.700 domova. Car Franc Jozef je posetio uništeni grad i obećao da će biti potpuno obnovljen. Tokom narednih nekoliko godina, nov i moderan Segedin je nastao iz ruševina, sa velikim palatama.

Opšte informacije o programu

Subota  – Sastanak grupe u 04:30h kod TC “Roda” u Nišu. Putovanje preko Beograda-Novog Sada do Subotice. Sledi obilazak Subotice u pratnji vodiča, gradska kuća (Gradska kuća je podignuta 1912. godine. Dekorativnost secesije, ovde je obogaćena romantičarskom notom mađarskog folklora, kroz šare stilizovanih cvetova, cvetnog nakita od keramike i kovanog gvožđa. Srce Gradske kuće čini Velika većnica sa raskošnim vitražima), Sinagoga čija je gradnja započela 1900. godine, Palata Rajhl (Palatu je 1904. sazidao arhitekta Ferenc Rajhl za svoj dom i arhitektonski biro. Skupoceni materijali, neobična kombinacija boja, razigrana forma fasade, enterijera i dvorišta, izuzetan su primer secesijske arhitekture. Danas se ovde nalazi Galerija moderne umetnosti Likovni susret). Narodno pozorište. Slobodno vreme u gradu. Polazak ka Paliću. Šetnja pored jezera. Preporučujemo da obiđete i ZOO vrt koji je jedan od najelepših u našoj zemlji. Polazak ka “Jelen Salašu. Jelen Salaš je udaljen svega 1km od Palića. Smeštaj. Večera. Noćenje.

NedeljaDoručak. Nakon doručka oko 09:00h polazak za Segedin. Segedin se nalazi u južnom delu Mađarske, na mestu gde se Mureš uliva u Tisu. Smatra se da naziv Segedin potiče od reči szög, koja na mađarskom jeziku označava ugao. Razlog je taj što Tisa prolazi kroz grad praveći ugao. Sa druge strane,  veruje se i da vodi poreklo od mađarske reči sziget, koja označava ostrvo. Glavni grad ove županije je Čongrad. Zauzima površinu od oko 280 km² i naseljava ga oko 162.000 stanovnika Putovanje preko graničnog prelaza Horgoš. Dolazak u Segedin oko 11:00h. sledi obilazak grada sa vodičem. Gradska kuća, Sečenji trg (glavni trg ), Klauzai trg, Zavetna crkva sa gvozdenim “ Vratima života “,  Srpska pravoslavna crkva. Slobodno vreme za individualne aktivnosti u centru grada. Odlazak do T.C Arkad. Slobodno vreme do 19h. Polazak za Srbiju. Vožnja preko Horgoša, Subotice, Novog Sada, Beograda do Niša. Dolazak u Niš posle ponoći. (u zavisnosti od zadržavanja na granicama). Kraj programa.

PROMO CENA PO OSOBI:  rsd

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
– Prevoz autobusom ili minibusom sa (20 mesta) visoke turističke klase na navedenoj relaciji.
– Smeštaj u 1/2 i 1/2 + 1 sobama, u kompleksu “Jelen Salaš”  na bazi 1 polupansiona (večera, noćenje, doručak)
– Razgledanje Subotice, Palića i Segedina
– Troškovi organizacije i vođstvo puta.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
– Međunarodno zdravstveno osiguranje koje nije obavezno, ali ga organizator preporučuje, u ovom slučaju “GENERALI”.
– Ostali troškovi koji nisu predviđeni programom.
– Ulaznice za lokalitete, muzeje,…

POPUSTI I DOPLATE:
– Doplata za 1/1 sobu – 1.500 rsd

Način plaćanja :
Prilikom rezervacije 40%, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

Informacije o hotelu:
Udaljen svega 1 km od Palićkog jezera, okružen šumom i ravnicom, nalazi se restoran domaće kuhinje i prenoćište „Jelen salaš”, koji se prostire na površini od 8.000 kvadratnih metara, sa ukupno 8 zasebnih objekata. Besplatan bežični internet.
Sve klimatizovane smeštajne jedinice sadrže nameštaj od drveta, TV sa kablovskim kanalima i radni sto. One takođe uključuju sopstvena kupatila sa kadom ili tušem i fenom za kosu. Tradicionalna srpska i internacionalna jela služe se u prostranom restoranu, koji poseduje i terasu. Izbor lokalnih pića očekuje vas u baru. Salaš Jelen nudi veliki zeleni prostor sa dečijim igralištem i malim terenom za košarku.

Aranžman je rađen na bazi minimum 40 putnika, u suprotnom, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.

ZA OVO PUTOVANjE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA MAESTRO – YUTA STANDARD

Galerija, Subotica & Segedin, Sretenje i 8.mart 2024.

Program putovanja – Subotica & Segedin, Sretenje, 8.mart 2024.

PROGRAM JE U PRIPREMITuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)