Opšte informacije o letovalištu

Vasiliki se nalazi na samom jugu ostrva. Od glavnog grada Lefkasa udaljen je 37km, a od Nidrija 20km. Iz luke Vasiliki polaze brodovi za Kefaloniju i Itaku, kao i brodići koji prevoze do okolnih plaža (Porto Katsiki, Agiofili i Egremni). Vasiliki i Ponti se nalaze u istom zalivu, Vasiliki je na istočnoj, a Ponti na zapadnoj strani. Ova dva mesta su spojena i na njih se pri prilazu sa zapadne strane pruža prelep panoramski pogled.

Vasiliki je mirno mesto sa simpatičnom lukom uz šetalište sa velikim brojem taverni i kafića sa lepim baštama u hladu platana i eukaliptusa. Ova mala i slikovita marina sa šetalištem predstavlja upravo središte života u mestu. Na šetalište se sliva nekoliko uskih kaldrmisanih uličica, prepunih malih radnji, butika i suvenirnica.

Plaža je dugačka i šljunkovita, sa postepenom dubinom ili plićakom, a karakteristična je po velikom broju jedrilica. Vasiliki i Ponti su zapravo najpoznatija mesta za jedrenje na dasci ne samo na Lefkadi, već i na čitavom Mediteranu. Možete da iznajmite opremu ili da koristite svoju. Možete da uplatite časove jedriličarstva ili da jedrilicama organizovano obilazite okolne plaže i mesta, kao i susedna ostrva. U prepodnevnim satima vetar nije jak, i pogodan je za početnike, dok popodne duva jači vetar, poznat pod imenom Eric, i predstavlja izazov i za profesionalne surfere. Vasiliki i Ponti pouzdano nude odlične uslove za jedrenje od maja do septembra. Vetar svakako nije jak za kupače, već je prijatan.

Plaža je lepo uređena, more je plavo i može poslužiti za svakodnevno kupanje, ali na Lefkadi postoje mnogo lepše plaže na kojima se turisti iz Vasilikija mogu kupati i koje ćemo navesti nešto kasnije. U mestu postoji nekoliko malih uvala sa prirodnim hladom i bez vetra.

Vasiliki je malo, ali veoma lepo uređeno mesto, prepuno cveća i drveća. Nema razvijen noćni život, pa je pogodnije za one koji žele miran odmor uz mogućnost obilaska najlepših plaža na Lefkadi. Vasiliki (i Ponti) je, zapravo, odlična baza za obilazak Lefkade, jer su neke od najlepših plaža u neposrednoj okolini Vasilikija. Svake godine niče sve više smeštajnih objekata, pa se već sada nudi veliki izbor vila i hotela različitih kategorija.

Lokacija letovališta Vasilliki – prikaz na Google mapiTuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)