Hotel Diaporos

Hotel Diaporos, Vurvuru, Sitonija, Halkidiki, Grčka letovanje 2024. Hotel Diaporosse nalazi u centru Vourvourou, na drugom prstu Halkidiki-ja,...
HB već od 6.400rsd dnevno

Hotel Diaporos, Vurvuru, Sitonija, Halkidiki, Grčka - Letovanje 2024

Opšte informacije o letovalištu

Vurvuru – Na istočnoj obali, na samo 10km od Nikitija i na oko 30km od Sartija i Neos Marmarasa, nalazi se mesto Vurvuru. Odlikuje se živopisnim uvalama, zelenom obalom, peščanim plažama, kamenitim ostrvcima, čistim morem i mnogobrrojnim vikendicama okruženim maslinama i borovima. Pored obale ka unutrašnjosti, uzdiže se planina Itamos. Današnji naziv ovog mesta datira iz Vizantijskog doba, i odnosi se na naziv plemena koje je ovde živelo. Iako malo mesto, Vurvuru poseduje restorane, hotelske komplekse, kamping, sobe za izdavanje, malu luku… Imajući u vidu da je Vurvuru vikend naselje, pripojeno je većem mestu Agios Nikolaosu.
Na samom ulazu u selo nalazi se odmaralište za profesore solunskog univerziteta. Ove prelepe kuće su izgrađene u skladu sa okolinom i lokalnom arhitekturom. Ostrvce Diaporos se takođe nalazi u oblasti Vurvuru.
Koračajući pored samog mora naićićete na usko poluostrvo Ksifare, a posle toga i na izolovani zaliv po imenu “Karidi beach”, plaža gde možete naći lokalni beach bar koji važi za veoma popularan u ovoj oblastil. Oni koji i dalje daju prednost planinama i brdima, mogu se prošetati putićima neverovatnog Itamosa i uživati u veličanstvenom pogledu na zaliv Vurvuru, a ukoliko imate sreće možete videti divljeg jelena ili u suncu okupane krovove mesta Agios Nikolaos. Takodje vredelo bi da posetite naselje koje pripada Univrezitetu Aristotelis iz Soluna, tj.njihovom osoblju i ovo je jedan probni model naselja u komse svi apsolutno poštuju životnu sredinu. Ovo područje ima obilje superamarketa, restorana, picerija, kafića, barova, barova na plaži, rent a car, narodne radinosti, domaće i strane štampe itd.

Lokacija letovališta Vurvuru – prikaz na Google mapiTuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)