Hotel Kompas Kranjska Gora

Hotel Kompas

Hotel Kompas, Kranjska Gora, Slovenija, zimovanje 2024. Hotel Kompas je najveći hotel na Kranjskoj Gori, nalazi se preko puta hotela Ramada...

Kompas 4*, Kranjska Gora, Slovenija

Ramada Resort Kranjska Gora

Hotel Ramada Resort

Hotel Ramada Resort, Kranjska Gora, Slovenija, zimovanje 2024. Hotel Ramada Resort je najbolji ski hotel u Sloveniji, nalazi na samom početku ski...

Ramada Resort 4*, Kranjska Gora, Slovenija

Ramada Hotel Suites Kranjska Gora

Ramada Hotel & Suites

Hotel Ramada Hotel & Suites, Kranjska Gora, Slovenija, zimovanje 2024. Hotel Ramada Hotel & Suites nalazi se u centru mesta Kranjska...

Ramada Hotel & Suites 4*, Kranjska Gora, Slovenija

Opšte informacije o Kranjskoj Gori – Slovenija

Kranjska Gora – je jedna od najlepših destinacija u Sloveniji. Nalazi se u dolini između Karavanki i Julijskih Apla, na tromeđi Slovenije, Austrije i Italije. Samo jedan odlazak na ovo čarobno mesto, budi u vama osećaj sinergije čoveka i prirode, pa mu se olako, sa puno entuzijazma ponovo vraćate. Idilični pogledi na zelene livade, grupisana naselja, stari plast sena na proplanku. Starija gradnja je u potpuno alpskom stilu, centar je mali ali prelep. Prostrane zimzelene šume i šume ariša, patuljasti bor iznad granice šume. Divokoze, srne i zečevi među divljači, tetrebi i grabljivice među gorskim pticama. Gornjesavska dolina puna je etnografskih dragulja, kao i mesta za moderne adrenalinske sportove. Sa jedne strane tiha i usamljena, a sa druge pozornica živopisnih društvenih priredbi. Gornjesavska dolina oduvek je bila i biće riznica za koju treba odvojiti vreme i pročešljati je sa svih strana, u svako doba godine i uz sve doživljaje koje pruža. Nadmorska visina od 806 metara je odlična polazna tačka za mnoge planinarske ture i obližnje skijaške staze. Ono što vredi posetiti u bližoj okolini, to su: jezero Jasna, Nordijski centar Planica, izvor reke Save, dolina Tamar i vodopad Nadiža, Zelenci, Mojstrana i Slovenski planinski muzej, vodopad Peričnik, slapovi Gozd Martuljek i Martuljek, Vršič i Ruska kapela, Mangart. Kao važan zimski sportski centar poznata je po takmičenjima za svetski kup u skijanju i skijaškim letovima na velikoj skakaonici na Planici. Kranjska Gora je lepa u svako godišnje doba i nudi mnoge aktivnosti: od skijanja, planinarenja do biciklizma.
Istorija Kranjske Gore počinje još u XI veku i nalazila se pod velikim uticajem Habzburgovaca sa jedne, odnosno Italijana sa druge strane, iako je Kranjska Gora uvek bila naseljena slovenačkim plemenima.
Dva događaja doprinela su razvoju Kranjske Gore iz pastirskog naselja u 14. veku u današnje kosmopolitsko alpsko selo.
Prvi prelomni trenutak bila je izgradnja puta kroz Vršič i posledično strateški značaj Kranjske Gore.
Drugi prelomni trenutak dogodio se kada je izgrađena železnička pruga i kasnije postavljena velika skakaonica na Planici.
Rekordni skokovi na Planici doveli su do procvata turizma.
Na padinama Vitranca nikle su prve žičare. A zatim i letnje sankalište, stena za penjanje, sjajni hoteli, prisni apartmani, zanimljiv muzej, etnografske priredbe, lude zabave… U Kranjskoj Gori se neprestano nešto događa. Ovde počinje avantura otkrivanja Gornjesavske doline, ali se nikada ne završava!
Skijalište
Skijalište Kranjska Gora je pogodno za sve vrste skijaša, od početnika do takmičara a omogućava i stalno proširenje osnovnog znanja u skijanju. U Podkorenu je visoko pripremljena staza na kojoj se održava Svetski kup u veleslalomu i namenjena je boljim skijašima. Manje zahtevne skijaše svakako će zadovoljiti skijališta u Planici, Mojstrani, Martuljku i  Planini pod Golici.
Sve staze u Kranjski Gori i Podkorenu su opremljene topovima za veštački sneg, čime je obezbeđeno kvalitetno skijanje od decembra do kraja marta.
Osnovni podaci o skijalištu: Visina Kranjske Gore:  810 m; Najveća ski visina:  1.600 m; Ukupna dužina skijaških staza:  30 Km; Crne – 2km; Crvene – 8km; Plave – 20km
Najduža staza:  3,8 Km; Orjentacija staza:  Severno zapad; Staze za Nord. skijanje: 40 Km; Žičare: 7 sedežnice, 18 liftova
Na zvaničnoj stranici skijališta Kranjska Gora, možete pogledati cene ski pass-a.
Smeštaj
Kranjska Gora nudi veliki izbor kvalitetnih hotela, od kojih većina nudi i wellness i spa usluge.
U našoj ponudi imamo hotele koji je nalaze na samoj Kranjskoj Gori: Hotel Ramada Resort 4* nalazi se na samoj stazi a od centra je udaljen svega 100 m, Kompas 4* nalazi se preko puta hotela Ramada Resort i odličan je izbor za porodice. Oba ova hotela nude jako dobre wellness usluge, u sklopu Ramada Resort Hotela nalazi se vodeni park Aqua Larix koji se prostire na 400 kvadratnih metara površine. Za porodice takođe preporučujemo Ramada Hotel & Suite 4* koji se nalazi u centru mesta, na svega 100 m od skijališta.
Restorani, barovi, apres ski
Restorani, barovi i kafići su glavna mesta za izlazak tokom dana. Kranjska Gora ima veliki broj restorana i barova, u kojima se turisti okrepe nakon skijanja ili jednostavno uživaju u razgovoru i suncu. Deo kafića i barova je pored samih ski staza i ta mesta su uglavnom puna gostiju tokom dana. Noćni provod u Kranjskoj Gori podrazumeva izlazak u neki od noćnih barova i diskoteka ili u obližnji kazino. Aktivni gosti, odlaze na noćno skijanje na jednoj od tri raspoložive ski staze.

 

Lokacija Kranjska Gora – prikaz na Google mapiTuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)