Hotel Carine Superior Kumbor

Hotel Carine Superior, Kumbor, letovanje 2023. Hotel Carine Hotel Kumbor Superior se nalazi u Herceg Novom, na 2,6 km od plaže Lalovina. U ponudi...

Hotel Carine Superior, Kumbor, Crna Gora

Portonovi Resort Herceg Novi

Portonovi Resort, Herceg Novi, letovanje 2023. Portonovi Resort raspolaže sezonskim bazenom na otvorenom, besplatnim privatnim parkingom, vrtom i...

Portonovi Resort, Herceg Novi, Crna Gora

Hotel M Herceg Novi

Hotel M Herceg Novi

Hotel M, Herceg Novi, Crna Gora, letovanje 2023. Hotel M – udobno smešten uz samu obalu mora, naslonjen na šetalište Pet Danica nudi svojim...

Hotel M, Herceg Novi, Crna Gora

HERCEG NOVI

Herceg Novi je prepoznatljiv po mimozama i mnogobrojnim stepenicama. To je i grad Sunca zbog velikog broja sunčanih dana u godini.
Središte Herceg Novog je Stari Grad koga krase građevine nastale u raznim epohama istorije. Sahat-kula (1667), Kanli-kula (1483), tvrđava Spanjola (1538) i tvrdjava Forte-mare (1687) su samo delić kulturne baštine ovog znamenitog grada.
Herceg Novi je osnovao bosanski kralj Tvrtko I Kotromanić u 14. veku i prvobitno se zvao Sveti Stefan. Kasnije je menjao imena u Novi, Castrum Novum i Castel Nuovo… i, konačno, Herceg Novi, po Hercegu Stjepanu Vukiću Kosači. Turci su ga osvojili u 15. veku i vladali skoro do kraja 17. veka. Oslobodili su ga Mlečani i držali sve do propasti Mletačke Republike na kraju 18. veka. Posle toga su se u kratkim periodima kao vladari Herceg Novog smenjivali Austrijanci, Rusi i Francuzi, sve dok grad nije ušao u sastav Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca.
Herceg Novi ima preko 20 plaža, uglavnom javnih koje nude najrazličitije sadržaje. Neke od njih su : Kraljičina plaža, Blatna plaža, Raffaelo plaža, Dobreč

Lokacija letovališta Herceg Novi – prikaz na Google mapiTuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)