Opšte informacije o planini Zlatibor – Srbija

ZLATIBOR – Zahvaljujući uravnoteženom odnosu pošumljenih predela i prostranih livada, uređenih staza za skijanje, pešačenje i biciklizam, Zlatibor se razvio u velik turistički centar koji i zimi i leti okuplja na hiljade posetilaca iz zemlje i inostranstva.
Planinski centar s najdužom turističkom tradicijom među planinama u Srbiji, otvoren je za posetioce još od 1893. godine, kada ga je posetio i srpski kralj Aleksandar Obrenović. Na ovoj planini svake godine održi se i popriličan broj kongresa, seminara i simpozijuma, a zbog čistog vazduha i blagotvorne lekovite klime proglašena je i značajnim klimatskim lečilištem.
Sadržaji:
Zlatibor je jedan od najvećih skijaških centara u Srbiji. Početnici u ovom sportu brzo će unaprediti svoje veštine na blagim padinama Obudovice, dok je ski centar Tornik idealno mesto za malo iskusnije skijaše. Tjubing staza u Torniku posetiocima omogućava sankanje na gumama tokom čitave godine.
Tjubing, kao i žičara na Torniku, mogu se koristiti i u letnjem i u zimskom periodu i pružaju neizmerno adrenalinsko zadovoljstvo svima koji odluče da ih isprobaju. Omiljena rekreativna aktivnost posetilaca Zlatibora je šetnja mnogobrojnim stazama kroz planinu, a zbog blagih nagiba terena Zlatibor predstavlja i jednu od omiljenih destinacija za vožnju bicikla u Srbiji. Staze duge na desetine kilometara vode kroz najlepše predele Zlatibora sve do Mokre gore i do Sirogojna, kao i do administrativnog centra ove oblasti – Čajetine.
Odlično opremljene teretane kao i sportski tereni za fudbal, košarku i tenis čine Zlatibor jednom od omiljenih lokacija za pripreme vrhunskih sportista. A ukoliko želite da naučite da jašete, tu su dva kampa „Farma” i „Zova”. Poslednjih godina, na ovoj planini u ekspanziji je paraglajding i to najviše zahvaljujući dobroj konfiguraciji terena i ukrotivim vazdušnim strujama.

 

Lokacija ski resorta Zlatibor – prikaz na Google mapiTuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)