Gračanica Srbija
Destinacija: Manastir Gračanica i Manastir Svetog Nikole, 2024, Srbija
Cena: Program je u pripremi!!!

Manastir Gračanica i Manastir Svetog Nikole
svake subote i nedelje

Opšte informacije o programu

Polazak iz Niša oko 06:30h, sastanak grupe pola sata ranije. Vožnja preko Prokuplja i Kuršumlije do administrativnog prelaza Merdare. Nastavak puta prema Gračanici uz usputne pauze radi odmora i osveženja. Dolazak u Gračanicu. Manastir Gračanica je zadužbina kralja Milutina iz XIV veka. Sledi obilazak manastirskog kompleksa. Gračanica je jedan od najznačajnijih spomenika stare srpske kulture, nastala u 14. veku. Na zidovima ove crkve takođe se mogu naći i portreti srpskih arhiepiskopa i patrijaraha kao i pogrebna scena gračaničkog mitropolita Dionisija. U manastiru se i danas čuva zbirka starih ikona, među kojima je značajna ikona Hrista Milostivog koja datira iz 14. veka. Nakon obilaska manastira slobodno vreme u Gračanici. Polazak za Kuršumliju oko 13:30h. Dolazak u Kuršumliju. Obilazak manastira Sv. Nikole. Ovo je prva zadužbina Stefana Nemanje, rodonačelnika dinastije Nemanjić. Nalazi se u severnom delu grada uz tok reke Toplice. Manastir je sagrađen u XII veku, a danas je proglašen spomenikom kulture od izuzetnog značaja. Slobodno vreme u centru Kuršumlije. Polazak za Niš u popodnevnim satima, do Niša nas očekuje putovanje u trajanju od 1h.  Kraj programa.

Cena Manastir Gračanica i Manastir Svetog Nikole :

*Promo cena izleta: … rsd

PROMO CENA VAŽI DO POPUNE KAPACITETA

U CENU JE URAČUNATO:
– Prevoz autobusom ili minibusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji.
– Obilazak manastira Gračanica
– Obilazak manastira Svetog Nikole u Kuršumliji.
– Usluge pratioca grupe.
– Troškovi organizacije i vođstvo puta.

U CENU NIJE URAČUNATO:
– Ostali troškovi koji nisu predviđeni programom.

Doplate za polaske iz drugih gradova:
– doplata za polazak iz Zaječara i Bora – 2.000 rsd (minimum 10 putnika)
– doplata za polazak iz Leskovca – 1.500 rsd (minimum 10 putnika)

Način plaćanja: Mogućnost plaćanja u 2 mesečne rate.

Minimum prijavljenih putnika za realizaciju aranžmana je 40 osoba, u suprotnom poslednji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je 3 dana pre datuma polaska.

Galerija, Manastir Gračanica i Manastir Svetog Nikole, Srbija, 2024. godine

 

Cenovnik, Manastir Gračanica i Manastir Svetog Nikole, Srbija, 2024. godineTuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)