Opšte informacije o planini Kopaonik – Srbija

KOPAONIK – Kopaonik ili kako ga često zovu “planina sunca” je jedan od najvećih planinskih venaca u Srbiji koji se nalazi u centralnom delu države. Najviša tačka je Pančićev vrh na 2.017 m nadmorske visine. Središnji deo teritorije Kopaonika zauzima istoimeni nacionalni park koji je osnovan 1981. godine.

Ovaj kraj Srbije i sam Kopaonik raspolažu veoma bogatim istorijskim i kulturnim nasleđem. Na ovim prostorima postoje brojni srednjovekovni manastiri i crkve, kao i tvrđave građene od strane srpskih monarha.

Kopaonik je najveći zimski turistički centar Srbije sa 70 km ski staza za sve kategorije skijaša i 24 ski lifta kapaciteta 32000 skijaša po satu. U procesu izgradnje je i gondola koja će povezivati Brzeće sa ski centrom. Sa 160 snežnih dana u godini ovaj planinski biser pruža idealne uslove za razvoj svih vidova zimskog turizma. Centar raspolaže i Snežnim parkom za ekstremne skijaše i snoubordere.

Na Kopaoniku postoje brojni hoteli, apartmani i vile za smeštaj kao i bogata ponuda vanpansionskih sadržaja (kafića, restorana, barova)… Prelepa priroda Nacionalnog parka Kopaonik sa svojim nepreglednim travnatim prostranstvima, šume sa jedinstvenim rastinjem, duboke rečne doline i klisure, bogat životinjski svet predstavlja ogromne resurse za razvoj turističke delatnosti.

 

Lokacija ski resorta Kopaonik – prikaz na Google mapiTuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)