Transilvanija Rumunija
Destinacija: Temišvar, Transilvanija, Bukurešt, Rumunija
Cena: Program je u pripremi!!!

TEMIŠVAR – TRANSILVANIJA – BUKUREŠT 2024.

P R O G R A M   J E   U   P R I P R E M I !!!

 

Opšte informacije o programu

PRVI DAN: NIŠ-TEMIŠVAR
Polazak autobusa iz Niša oko 00:00h (sastanak 30 min ranije), sa parkinga kod TC „Roda“. Noćna vožnja preko Smedereva, Kovina, Pančeva i Vršca do graničnog prelaza Vatin. Ulazak u Rumuniju i vožnja ka Temišvaru. Dolazak u Temišvar u jutarnjim satima. Sledi obilazak grada: Trg pobede, na kojem se nalazi Opera, Saborna crkva Banatske mitropolije, kip vučice koja doji Romula i Rema, Trg slobode, na kojem se nalaze stara gradska većnica, kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja, Saborna crkva srpske pravoslavne crkve. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

DRUGI DAN: TEMIŠVAR-TURDA-SIGIŠOARA-BRAŠOV
Rani doručak. Napuštanje hotela. Oko 7:30h polazak grupe ka gradiću Turda. Odmah pored grada se nalazi čuveni rudnik soli „Salina Turda“. Dolazak u rudnik oko 12:30h (ko ne želi da obilazi rudnik može slobodno vreme da provede u gradu). Salina Turda se smatra najvećim rudnikom-muzejom na svetu, a iskopan je na dubini od 110m. Prvi podaci o njegovom postojanju sežu u 13. vek, ali se smatra da je od 17. veka počeo sa radom. Za posetioce je otvoren 2010. godine. Osim u razgledanju rudnika i njegovih velelepnih slanih dvorana, možete se oprobati i u kuglanju, mini golfu, stonom tenisu i sve to na dubini od oko 100m. Obilazak rudnika završavamo oko 15h. Polazak grupe za Sigišoaru. Oko 17h dolazak u Sigišoaru, sledi obilazak starog gradskog jezgra koje je pod zaštitom UNESCO-a. Imaćemo priliku i da vidimo rodnu kuću čuvenog rumunskog vladara Vlada Cepeša, poznatijeg kao grof Drakula. Oko 19h polazak za Brašov. Dolazak u hotel oko 21h. Noćenje.

TREĆI DAN: BRAŠOV-PELEŠ-BUKUREŠT
Doručak. Napuštanje hotela.  U 09:00h polazak I obilazak centra Brašova. Crna crkva iz 15. Veka, koja je i najveća gotička crkva između Beča i Istanbula, Kapija Ekaterina, stara gradska većnica, ulica kanapa,… Oko 12:30h polazak za Sinaju. U blizini Sinaje se nalazi dvorac Peleš i manastir Sinaja. Obilazak dvorca, koji je bio I letnja rezidencija prvog rumunskog kraljevskog para Karola i Elizabete, Nakon dvorca obilazimo i manastir Sinaja koji je iz 17. Veka i nalazi se u podnožju dvorca Peleš. Nastavak putovanja ka Bukureštu. Dolazak u Bukurešt u kasnim popodnevnim satima. Bukurešt je glavni grad Rumunije, koji nosi epitet “Mali Pariz”. Panoramsko razgledanje grada iz autobusa (Palata Parlamenta, Trijumfalna kapija, Palata Pravde) Smeštaj u hotel. Noćenje.

ČETVRTI DAN: BUKUREŠT-NIŠ
–  Doručak. Napuštanje hotela. Obilazak grada i šetnja u pratnji vodiča najužim centorm Bukurešta, u kojem se nalazi rimski ateneum, bivša Kraljevska palata (danas muzej umetnosti), Kraljevska zadužbina (danas centralna univerzitetska biblioteka), zdanje Senata, crkva Kreculesku. Slobodno vreme u gradu za individualno razgledanje i šoping. Polazak za Srbiju oko 18h. Vožnja preko Piteštija, Krajove, Turnu Severina do Kladova.

PETI DAN: NIŠ
Vožnja preko Kladova, Negotina, Zaječara i Knjaževca do Niša. Dolazak u Niš oko 04:00h. Mogućnost transfera do ostalih gradova u Srbiji uz doplatu. Kraj programa.

REDOVNA CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI: RSD

 

DOPLATE I POPUSTI:
– Doplata za 1/1 sobu  RSD
– Deca do 2 godine u pratnji dve odrasle osobe plaćaju  RSD, imaju sedište u autobusu i nemaju svoj ležaj u sobi.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
– Prevoz autobosum ili minibusom (20 mesta), visoke turističke klase na navedenoj relaciji.
– Smeštaj u hotelu sa 3* u Temišvaru u 1/2 sobama, na bazi jednog noćenja sa doručkom.
– Smeštaj u hotelu sa 2* ili 3* u Brašovu u 1/2 sobama, na bazi jednog noćenja sa doručkom.
– Smeštaj u hotelu sa 3* u Bukureštu u 1/2 sobama, na bazi jednog noćenja sa doručkom.
– Obilazak Temišvara, Brašova i Bukurešta sa vodičem.
– Turističko vođstvo I organizacija puta.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
– Međunarodno zdravstveno osiguranje koje nije obavezno, ali ga organizator preporučuje.
– Ostali individualni troškovi koji nisu predviđeni programom.
– Ulaznicu za muzej soli “Salina Turda” –  10€ i ulaznicu za dvorac “Peleš” – 10€

Način plaćanja 40% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre puta.

ZA OVO PUTOVANjE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA MAESTRO – YUTA STANDARD

 

Galerija, Temišvar, Transilvanija, Bukurešt, 2024.

 

Program putovanja, Temišvar, Transilvanija, Bukurešt, 2024.

 Turistička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)