Opšte informacije o regiji

PELOPONEZ – nekada je Peloponez bio spojen s kopnom. A onda, prokopavanjem Korintskog kanala 1893. poluostrvo Peloponez postalo je ostrvo. Veliki poduhvat počeo je 1881. Dugo se pričalo i prepričavalo da je ovo građevinsko delo izvedeno u čast prvih obnovljenih Olimpijskih igara modernog doba, 1896. u Atini. Kanal je izgrađen u pravoj liniji i dug je šest kilometara i 343 metra. Preko Korintskog kanala postavljena su i dva mosta. Jedan za železnički a drugi za drumski saobraćaj.
Turisti danas ne zaobilaze ovo mesto. Na obe strane kanala su velika parkirališta, a reka ljudi svakodnevno prelazi most zaustavljajući se na njegovoj sredini zarad lepog pogleda i naravno fotografisanja. U vidokrugu su i na jednoj strani Jonsko odnosno Egejsko more na drugoj.

Lokacija letovališta Peloponez – prikaz na Google mapiTuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)