Opšte informacije o regiji

Zakintos – Zakintos je treće Jonsko ostrvo po veličini i zauzima površinu od 400km2, a drugo je po naseljenosti sa oko 38.000 stanovnika.
Obala je duga 128 kilometara. Klima na ovom ostrvu je tipično mediterantska sa dugim sunčanim letima i kišovitim zimama.
Glavni grad je Zakintos. Glavni razlog zasto treba posetiti ovo ostrvo su prelepe peščane plaže i kristalno čisto more, ali i činjenica da je ostrvo najveći prirodni rezervat morskih kornjača Caretta-caretta koje na peščanim plažama na jugu Zakintosa polažu jaja.

Laganas – je popularno turističko mesto, naročito za mlade jer je prepun restorana, barova i diskoteka. Nalazi se na oko 9 kilometara južno od grada Zakintosa. Plaža je peščana i dobro organizovana za ljubitelje sporta na vodi.
Argassi – je najstariji gradić na ostrvu, nastao u podnožju planine Skopos. Nalazi se na samo 3 kilometara od glavnog grada Zakintosa u neposrednoj blizini Vasilikosa, dela sa najlepšim plažama na ostrvu.
Tsilivi – je novije letovalište smešteno na oko 6 kilometara od Zakintosa, glavnog grada i administrativnog centra na Zakintosu. Zbog svoje blizine u odnosu na Laganas (oko 10km) i Zante, pogodan je za dalji obilazak kako ovih gradova tako i celog ostrva.
Tsilivi je mirnije mesto ali sa svim sadržajima koji su potrebni jednom prosečnom letovalištu, odličnim za odmor i beg od obaveza. Upravo zbog toga poseduje mogućnost kako da ugosti porodice sa decom, tako i mlade ljude i parove.
Veliki broj kafića restorna, taverni, rent-a car agencija, turističkih agencija, turističkih radnjica, prodavnica i supermarketa krase njegove ulice.

Lokacija letovališta Zakintos – prikaz na Google mapiTuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)