Ohrid Severna Makedonija
Destinacija: Ohrid, Severna Makedonija, 2024.
Cena: Program je u pripremi!!!

OHRID I VINARIJA “TIKVEŠ”

P R O G R A M   J E   U   P R I P R E M I !!!

 

Opšte informacije o programu

Dan 1. NIŠ – OHRID
Sastanak grupe u 01:00h u Nišu na parkingu kod “Roda” centra. Sledi putovanje autoputem preko Leskovca i Vranja do graničnog prelaza Preševo. Nakon obavljanja graničnih formalnosti nastavak puta preko Skoplja i Kičeva do Ohrida. Dolazak u Ohrid u jutarnjim satima. Odlazak do smeštaja. Sledi fakultativni obilazak istorijskog dela Ohrida poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima: crkva Sv. Sofija iz XI veka, crkva Sv. Bogorodica Perivlepte (Sv. Kliment), izgrađena 1295. god. na vrhu starog grada, Rimski teatar. Obilazak crkve Sv. Jovana Bogoslova Kanea, Obilazak stare čaršije, obilazak radnje za proizvodnju papirusa. Slobodno vreme u gradu za šoping, šetnju… Noćenje.

Dan 2. OHRID – SV. NAUM
Slobodno vreme u gradu ili fakultativni polazak u 10:00h za Sveti Naum. Obilazimo i čuveni muzej na vodi “Zaliv na Koskite”. Ovo veliko arheološko bogatstvo je otkriveno u periodu između 1997. i 2005. godine, kada su ronioci na dnu Ohridskog jezera pronašli 6.000 stubova koji su činili osnovu za neolitsko naselje koje je bilo na ovom mestu. Nastavak putovanja ka Sv. Naumu. Vožnja pored jezera. Dolazak na Sv. Naum. Obilazak manastira iz X veka. Videćemo i mesto gde se Crni Drim uliva u Ohridsko jezero. Mogućnost odlaska čamcima do izvorišta Crnog Drima. Slobodno vreme za uživanje i razgledanje prelepog Sv. Nauma. U popodnevnim časovima povratak u Ohrid. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 3. OHRID – BITOLJ – KAVADARCI – NIŠ
Napuštanje soba i u 08:00h polazak ka Bitolju. Dolazak u Bitolj. Pauza za kafu i osveženje. Nastavak putovanja ka Kruševu. Kruševo je i mesto gde je rođen, a ujedno i mesto gde počiva čuveni pevač Toše Proeski. Individualni obilazak spomen kuće koja je posvećena poznatom pevaču. Nastavak putovanja preko Prilepa do Kavadarca. U Kavadarcima fakultativno obilazimo vinariju “Tikveš” uz degustaciju vina. Nakon obilaska vinarije put nastavljamo autoputem ka Srbiji uz usputne pauze zbog osveženja i graničnih formalnosti. Dolazak u Niš u kasnim večernjim satima. Transfer do ostalih gradova u Srbiji. Kraj programa.

 

*PROMO CENA ARANŽMANA: – RSD

*PROMO CENA VAŽI DO POPUNE KAPACITETA

POPUSTI I DOPLATE:

  • Doplata za 1/1 sobu  – 3.000 rsd
  • Doplate za transfer iz drugih gradova do Niša.
    – Beograd (autoput Beograd-Niš) – 3.000 rsd
    – Bor, Zaječar, Knjaževac 2.500 rsd

U CENU JE URAČUNATO:
– Prevoz autobusom ili minibusom sa (20 mesta) visoke turističke klase na navedenoj relaciji.
– Smeštaj u Ohridu u privatnom smeštaju, u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama. Na bazi 2 (dva) noćenja.
– Troškovi organizacije i vođstvo puta.

U CENU NIJE URAČUNATO:
– Obavezno putno međunarodno zdravstveno osiguranje, u ovom slučaju “Generali” po ceni od – 428 rsd.
– Obilazak vinarije “Tikveš” i degustacija vina uz meze – 10€
– Fakultativni izleti:
Obilazak starog grada Ohrida (5€), obilazak Svetog Nauma (15€) sa ulaznicom za muzej na vodi i ulaznicom za manastir.
– Ulaznice za ostale lokalitete, crkve i muzeje.
– Ostali troškovi koji nisu predviđeni programom.

NAČIN PLAĆANJA:

OPIS SMEŠTAJA:
U pitanju je privatni kategorisani smeštaj u Ohridu. Sve sobe poseduju, sopstveno kupatilo, TV, toalet. Smeštaj se nalazi na samo 5 min laganog hoda od centra grada, odnosno od gradske pijace. Svim gostima je na raspolaganju zajednička kuhinja i veliko dvorište.

ZA OVO PUTOVANjE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA MAESTRO TRAVEL

Galerija, Ohrid, 2024.

 

Program putovanja – Ohrid, 2024.Turistička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)