Opšte informacije o regiji

SKOPELOS – ostrvo sa tirkiznim kristalno čistim morem i peščanim plažama cini biser Sporada. Na 67 km duge pešcane obale nalaze se mirne pešcane uvale sa borovom šumom i tako daju savršen prikaz mesta idealnog za odmor.

Zajedno sa Skijatosom, Alonisosom i Skirosom čini ostrvsku grupu Severni Sporadi. Na svega 96 kvadratnih kilometara prekrivenih borovom šumom, maslinjacima, palmama, vionogradima i drugim egzotičnim biljnim vrstama pronaći ćete letnji mir i pravi odmor.

Stanovništvo Skopelosa tradicionalno se bavi uzgajanjem maslina, kestenja, ribolovom i proizvodnjom meda. Pravo je ostrvo za one koji na letovanju vole duge šetnje po prirodi i miran odmor na skrivenim pešcanim plažama ostrva. Na Skopelosu se nalazi nekoliko naseljenih mesta, od kojih su najveća grad Skopelos, Panormos, Loutraki i Stafilos.

Grad Skopelos je glavni grad ostrva po kome je i dobio ime (iako je u  lokalnom stanovništvu poznat kao Hora (Chora).

Nalazi se na jugoistočnom delu ostrva gde je i glavna luka. U gradu Skopelos danas živi oko 3500 stanovnika od ukupno 5000 je na celom ostrvu. Kuće bele boje, crveni krovovi, cvetni vrtovi i isto tako ukrašene terase, uske ulice, simpatične fontane, veliki broj malih belih crkava – upravo je to pejsaž ovog grada.

Sve kuće koje se grade, moraju da poštuju tradicionalni stil, koje pored prepoznatljive bele boje, moraju imati prozore i balkone od drveta. Ulice ovog preslatkog gradića uglavnom vode do dela grada poznatog kao Kastro-Zamak.

Ovaj zamak sagradio je Filip II Makedonski 340. godine p.n.e i od te građevine ostale su samo zidine. Sa ruševina Kastra (na vrhu brda) pravo je uživanje u veličanstvenom pogledu sa vidikovca.

Lokacija letovališta Skopelos – prikaz na Google mapiTuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)