Opšte informacije o regiji

EPIR – je regija na severozapadu Grčke koja ouhvata deo zapadne obale Jonskog mora. .
Epir (grčki „kontinent“) je planinska oblast (regija) koja pokriva površinu 9203 km² na severozapadu Grčka.
Ima oko 350.000 stanovnika, a glavni grad je Janjina.
Sa istoka zaštićen gorostasnim planinskim vencem Pinda i mnogobrojnim vrhovima Panaetolikona, Epir je regija sa velikim brojem plantaža pomorandže i limuna, koje okružuju zaliv Anvakikos. Najpoznatiji gradovi oblasti su Janjina, Artaparge i Igumenica.

Reljef u periferiji Epir uglavnom čine stene i planine. Na istoku od Epira je planina Pind.
Klima u Epiru je uglavnom alpska. Vegetacija se sostoji uglavnom od žbunastog rastinja. Fauna je predstavljena sa medvedima, vukovima, lisicama, srnama i risovima.

Priobalni deo Epira koji zapljuskuju vode Jonskog mora je poslednjih godina sve privlačniji našim turistima. Najpoznatiji turistički centri kontinentalnig dela su Preveza, Parga, Sivota, Ammoudija i Vrahos. Iz čuvene luke u ovom delu Grčke, Igumenice, tursitičkim brodovima možete otići do uvek pivlačnih jonskih ostrva Krfa, Zakintosa, Lefkade, Kefalonije…

Lokacija letovališta Epir – prikaz na Google mapiTuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)