BUDVA – 10 je razloga da posetite Budvu!

1. Kraljevske Plaže – Takva raznovrsnost i obilje plaža na rivijeri dugoj svega 25 kilometara je neverovatna. Želite da uživate sa hiljadama drugih u centru grada, na after beach partiju ili u intimi, u tihoj uvali na mestu gde se kupala jugoslovenska kraljica Marija Karađorđević (Maria of Romania), izbor je Vaš!
2. Noći vrelije od dana – Letnja noć u Budvi je vrelija od dana – stotine kafea, barova i diskoteka isijavaju ritam u kom pleše celi grad. Energija dana rasprsne se oko ponoći kada za neke noć tek počinje u klubovima, na podijumima i otvorenim pozornicama. Lista mogućnosti je neiscrpna: od romantičnih večera na plaži uz gitaru, do šou programa svetskih zvezda, noć za 10 ili 1000 eura!
3. Karnevali, festivali, koncerti, modne revije i sportski eventi – Budvanska Rivijera je pozornica velikih svetskih pop spektakala, poput koncerata Madonne i RollingStones-a, modnih revija Roberta Cavallija i Vivien Westwood, najvećih događaja klasičnih umetnosti, ali i mesto masovnih pučkih svečanosti, zabava i malih kamernih koncerata. Istovremeno, razvijena klupska scena dovodi najveće DJ-eve današnjice u najmodernije diskoteke Mediterana.
4. Kraljevski gambori i bavarske kobasice – U više od 100 restorana Budvanske Rivijere naći ćete sve najbolje što ovo podneblje može da ponudi – jastoge, kraljevske gambore, sveže tune, brancine, zubace, planinsku jagnjetinu, jezerskog krapa, smočani kačamak, fast food giros i sardele. Za one drugačije raspoložene – hrskava piletina u sosu od ostriga, pekinška patka, suši i sašimi, paste, pice, bavarske kobasice, burgeri i stekovi, izbor je gotovo neograničen!
5. Pluća puna aerosoli Za umorne od noćnog života, šetnja ili džoging promenadom duž najlepših plaža i parkova Rivijere, od Starog grada Budva do Svetog Stefana, savršena je opcija. Desetine kafea, dečjih igrališta, restorana i fast food spotova rasuti su duž ove promenade. Oni sa ozbiljnijim ambicijama opredeljuju se za panoramske pešačke staze koje kreću od mora, idu obrisima planina na nadmorskoj visini 600 do 800 metara, a penju se i sve do 1.200 mnm.
6. Stari grad – Uz uske ulice, male pjace i trgove, ređaju se kafići, butici, barovi, restorani, galerije, crkve… da bi tokom ljetnjih mjeseci zahvaljujući predstavama, koncertima i izložbama Stari grad zaista postao Grad teatar. Tako se i zove festival koji oplemenjuje ovaj primorski grad i daje mu poseban šarm. Za prolazak Starim gradom u julu i avgustu treba se naoružati sa strpljenjem – rijeke znatiželjnika svih nacionalnosti ima iste namjere kao i Vi!
7. Wellness Rivijera – Pilates, yoga, shaitsu, tajlandska masaža, energy clinic, tretmani sa listićima 24 karatnog čistog zlata, masaža vulkanskim kamenjem, fangoterapija, jacuzzi s pogledom na pučinu – izuzetan je izbor wellness programa Budve. Desetak wellness i spa centara od Budve do Petrovca, od malih i intimnih, do onih na 2700 metara površine ili samostalnih objekata na intimnim plažama, ozbiljan su razlog da posjetite Budvu.
8. Grad – ostrvo – hotel – Proverite zašto su Josip Broz Tito, Vaclav Havel, lord Snoudon, engleska princeza Margareta, Dolores Ibaruri, Robert Maknamara, Sofija Loren, Karlo Ponti, Kirk Daglas, Silvester Stalone, Piter Justinov, Monika Viti, Marčelo Mastrojani, Ginter Gras, Alberto Moravija, Džejn Birkin, Serž Genzbur, Sandro Pertini, Emir Kusturica, Klaudija Šifer, Domeniko Modunjo i stotine drugih pripadnika svetske elite birali Sveti Stefan za mesto svog odmora!
9. Caffe life – Kafei na Budvanskoj rivijeri nisu mesto predaha već druženja i zabavljanja. Birajte između kafea intimne atmosfere i skrovitih mesta i onih na najprometnijim trgovima gde želite da vidite i budete viđeni. U svima možete da se relaksirate, razgovarate, čitate, proverite mail, surfujete, počastite se laganim obrokom, kolačima i pecivima, ili jednostavno samo posmatrate ljude i upijate život grada. I u januaru i u julu sve kafe terase Budve su pune gostiju!
10. Sve nijanse plave Azurno plava koja prelazi u kraljevsku plavu, kraljevska plava u ultramarin, ultramarin u tamno plavu (navy blue) – boje jadranskog mora duž Budvanske rivijere zahvataju celi spektar plave boje. Voda je prozirna i kristalno čista – desetinama kilometara severno i južno od Budve ne postoje ni tragovi industrijskih pogona, a sve otpadne vode Rivijere se prečišćavaju. More Budve je more kao što je nekad bilo!
Razlog više… Rivijera manastira Na gotovo svaka dva kilometra Rivijere nalazi se po jedan manastir, a broj crkava teško je i utvrditi. Nekadašnji centri duhovnog života Rivijere pokrivaju period od 10 vekova! Prvi manastir, Praskvica, je podignut oko 1050 godine; poslednji, ženski manastir Rustovo, početkom ovog milenijuma – 2003. godine.

Lokacija letovališta – prikaz na Google mapiTuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)