Zimski turizam u Srbiji
Srpske planine predstavljaju pravi raj za ljubitelje zimskih sportova – od alpskog skijanja, preko snoubordinga, do nordijskog skijanja! Skijaške staze u našoj zemlji nude vam širok spektar aktivnosti – bilo da ste početnik ili iskusan ljubitelj skijanja. Brojni ski-centri na našim planinama poseduju velik broj odlično uređenih staza, među kojima pravu atrakciju predstavljaju osvetljene staze za noćno skijanje koje će vam pružiti nestvaran užitak. Najmlađim skijašima, kao i svima onima koji se po prvi put susreću s ovim sportom, za prve skijaške korake na raspolaganju su i strpljivi instruktori i blage staze za početnike. Najrazvijeniji i najpopularniji skijaški centri naše zemlje su Kopaonik, Tornik na Zlatiboru i Stara planina – zahvaljujući njihovim izazovnim i dobro opremljenim stazama, ove planine dospele su i na mapu Svetske skijaške federacije!
Skijaši tokom snežnih dana mogu uživati i u manjim ski-centrima kao što su oni na Divčibarama, Tari, Zlataru i Goču.

KOPAONIK – Kopaonik ili kako ga često zovu “planina sunca” je jedan od najvećih planinskih venaca u Srbiji koji se nalazi u centralnom delu države. Najviša tačka je Pančićev vrh na 2.017 m nadmorske visine. Središnji deo teritorije Kopaonika zauzima istoimeni nacionalni park koji je osnovan 1981. godine.
Ovaj kraj Srbije i sam Kopaonik raspolažu veoma bogatim istorijskim i kulturnim nasleđem. Na ovim prostorima postoje brojni srednjovekovni manastiri i crkve, kao i tvrđave građene od strane srpskih monarha.
Kopaonik je najveći zimski turistički centar Srbije sa 70 km ski staza za sve kategorije skijaša i 24 ski lifta kapaciteta 32000 skijaša po satu. U procesu izgradnje je i gondola koja će povezivati Brzeće sa ski centrom. Sa 160 snežnih dana u godini ovaj planinski biser pruža idealne uslove za razvoj svih vidova zimskog turizma. Centar raspolaže i Snežnim parkom za ekstremne skijaše i snoubordere.
Na Kopaoniku postoje brojni hoteli, apartmani i vile za smeštaj kao i bogata ponuda vanpansionskih sadržaja (kafića, restorana, barova)… Prelepa priroda Nacionalnog parka Kopaonik sa svojim nepreglednim travnatim prostranstvima, šume sa jedinstvenim rastinjem, duboke rečne doline i klisure, bogat životinjski svet predstavlja ogromne resurse za razvoj turističke delatnosti.

STARA PLANINA – je najveći planinski masiv na Balkanu i prostire se od Zaječara do Crnog mora. Drugi naziv planine je Balkan i po njoj je i samo Balkansko poluostrvo dobilo naziv.
Stara planina je prirodna granica između Srbije i Bugarske sa najvišim vrhom Midžor visine 2.169 m. To je ujedno i najviši vrh u Srbiji, dok je najviši vrh Bugarske na planini Rili – Musala 2.925 m.
Predeo Stare planine je 1997. god proglašen za Park prirode i predstavlja područje sa izuzetnim prirodnim karakteristikama, bogatim i raznovrsnim biljnim i životinjskim svetom, antičkim i srednjevekovnim nasleđem, slikovitim selima i zanimljivim folklorom. Stara planina pruža izuzetne uslove za razvoj zimskog i seoskog turizma.

ZALATIBOR – Zahvaljujući uravnoteženom odnosu pošumljenih predela i prostranih livada, uređenih staza za skijanje, pešačenje i biciklizam, Zlatibor se razvio u velik turistički centar koji i zimi i leti okuplja na hiljade posetilaca iz zemlje i inostranstva. Planinski centars najdužom turističkom tradicijom među planinama u Srbiji, otvoren je za posetioce još od 1893. godine, kada ga je posetio i srpski kralj Aleksandar Obrenović. Na ovoj planini svake godine održi se i popriličan broj kongresa, seminara i simpozijuma, a zbog čistog vazduha i blagotvorne lekovite klime proglašena je i značajnim klimatskim lečilištem.

DIVČIBARE – U centralnom delu planine Maljen, na visini od 980 metara, nalazi se poznato turističko mesto Divčibare. Ova planinska oaza nalazi se na nešto manje od 2 sata vožnje od Beograda i jedno je od omiljenih turističkih destinacija, kako za porodične odmore, tako i za školske izlete. Zahvaljujući geografskom položaju na kome se susreću vazdušne mase iz Mediterana i s Karpata, vazduh je bogat jodom, a klima blaga i prijatna. Četiri meseca godišnje posetioci Divčibara mogu uživati u zimskim čarolijama, skijanju, sankanju ili nordijskom trčanju, ali turistički sadržaji na Divčibarama ne završavaju se sa zimskim mesecima.Turistička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)