Rajačke Pimnice
Destinacija: Rajačke Pimnice, Istočna Srbija, Srbija
Cena: Program je u pripremi!!!

Rajačke Pimnice, Istočna Srbija

2024.

Opšte informacije o programu

Subota – Sastanak grupe u 07:00h u Nišu na parkingu kod “Roda centra”. Sledi putovanje preko Svrljiga do Rgoške banje. Pauza za kafu. Nastavak putovanja preko Knjaževca, Zaječara do manastira Bukovo. Obilazak Manastira.
Predanje kaže da je manastir Bukovo podigao Sveti Kralj Milutin na kraju 13. Veka. Milutin je podigao ovaj manastir nakon pobede nad Vidinskim knezom Šišmanom 1291. Godine.
Nastavak putovanja prema Negotinu i Rajačkim pimnicama.
Rajačke pimnice nalaze se na bregu poznatom kao Belo brdo, dva kilometra od sela Rajac, udaljenog 24km od Negotina. Pimnice su jedinstveni arhitektonski kompleks vinskih podruma nastao od polovine 18. veka do tridesetih godina prošlog veka, kada ih je bilo ukupno 365. Građene su od tesanog kamena i od brvana. Ukopane su dva metra u zemlju kako bi temperatura vrlo malo varirala tokom godine. U tom jedinstvenom kamenom gradu oduvek je stanovalo dobro vino. Generacija za generacijom Rajčana, gaji istu strast i ljubav prema vinu. Svaki domaćin sela Rajac, pravi ‘Božiji nektar’ iz jednog od najsunčanijih predela u zemlji, čuva se i neguje u jedinstvenim kamenim pimnicama. Tajna ovog podneblja je vinova loza koja iz prirode uzima ono najbolje. Nadaleko poznato vino crna tamjanika je kažu i najtrazenije, a kao takvo je opevano u pesmama ovog kraja. Tvrde da ga je pio i sam hajduk Veljko.
Obilazak jedne od mnogobrojnih pimnica.
Pimnice u ovom kraju su mahom građene krajem 19. veka u vreme kada su francuski vinogradi bili uništeni filokserom, a negotinska vina smatrana jednim od najboljih u Evropi i bila prisutna na mnogim dvorovima i kraljevskim trpezama. Podrumi za čuvanje vina su ukopani u zemlju 150cm a zidovi debeli 70cm. Ovo omogućava idealne uslove za čuvanje i negovanje vina u nepromenjenoj temperaturi kako leti, tako i zimi.
Fakultativni odlazak na organizovan ručak, uz degustaciju vina i naravno uz nezaobilaznu priču o vinu. Polazak za Niš oko 17h. Dolazak u Niš u večernjim satima. Kraj programa.

CENA IZLETA PO OSOBI:  / rsd

 

U CENU JE URAČUNATO:
– Prevoz autobusom ili minibusom (20 mesta) visoke turističke klase na navedenoj relaciji.
– Obilazak manastira Bukovo i obilazak Rajačkih pimnica.
– Troškovi organizacije i vođstvo puta.

U CENU NIJE URAČUNATO:
– Ostali troškovi koji nisu predviđeni programom.
– Ručak i degustacija vina – 1.500 rsd po osobi, obavezna prijava u agenciji.

Način plaćanja: u celosti do polaska.

Minimum prijavljenih putnika za realizaciju aranžmana je 15 osoba, u suprotnom poslednji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je 3 dana pre datuma polaska.

Galerija Rajačke Pimnice, Istočna Srbija, izlet 2024.

 

Program putovanja, Rajačke Pimnice, Istočna Srbija, izlet 2024.

 

Kontaktirajte nas za cenu

Ukoliko ste zainteresovani za cenu smeštaja u ovom hotelu/vili, možete popuniti formu ispod i naši operateri će Vas, nakon provere, vrlo brzo kontaktirati.

Vaše ime: *
Vaše prezime:
Vaša e-pošta: *
Kontakt telefon: *
Broj odraslih osoba: * (starijih od 11.99 godina)
Broj dece: * (starosti od 2 do 11.99 godina)
Datum polaska: *
Datum dolaska: *
Dodatni komentar:

 Turistička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)