Albanija
Destinacija: Drač, 2024 Albanija
Cena: Program je u pripremi!!!

Drač, Albanija
Hotel sa 4* na plaži!

2 noćenja sa doručkom
2024.

 

Opšte informacije o programu

Prvi dan NIŠ-GRAČANICA-DRAČ
Polazak iz Niša oko 05:00h. Sastanak grupe pola sata ranije. Sledi putovanje preko Prokuplja i Kuršumlije do administrativnog prelaza Merdare. Ulazak na Kosovo. Putovanje preko Prištine do manastira Gračanica. Manastir Gračanica je zadužbina kralja Milutina iz XIV veka. Gračanica je jedan od najznačajnijih spomenika stare srpske kulture, nastala u 14. veku. Na zidovima ove crkve takođe se mogu naći i portreti srpskih arhiepiskopa i patrijaraha kao i pogrebna scena gračaničkog mitropolita Dionisija. U manastiru se i danas čuva zbirka starih ikona, među kojima je značajna ikona Hrista Milostivog koja datira iz 14. Veka. Nakon obilaska manastira put nastavljamo ka Draču. Dolazak u Drač u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za uživanje na Jadranskom moru. Noćenje.

Drugi dan DRAČ-TIRANA – KRUJA – DRAČ
Doručak. Slobodno vreme za uživanje i kupanje ili faklutativni odlazak za Tiranu. Oko 11:00h dolazak za Tiranu. Tirana je nekada bila poznata po svom sivilu i mnoštvu bunkera unutar grada, danas je Tirana moderan evropski grad, koji nam najbolje oslikava progres Albanije. Uz mnoštvo interesantnih priča o samom gradu, istoriji, Enver Hodži i njegovoj strahovladi, naš obilazak Tirane počinjemo od Trga Majke Tereze prema „Muzeju na otvorenom“, posvećenom „Dobu komunističke partije“, pa nadalje pored Piramide u Tirani krećemo se ka Skenderbegovom trgu, gde će nas dočekati predivna Edham Begova džamija sa zgradom Opere, Istorijskim muzejom Albanije i Internacionalnim hotelom Tirana. Nako kulturno-istorijske šetnje Tiranom, uputićemo se prema nekadašnjem naselju u kojem su živeli komunistički lideri, ali i prema poslastičarama, koje služe tradicionalni albanski kolač – „Trileće“. Po završetku pešačke ture i slobodnog vremena vraćamo se na Trg majke Tereze, odakle idemo prema najvažnijem gradu u istoriji Albanije – Kruji. Grad Kruja se nalazi na četrdesetak minuta od Tirane, na prelepom uzvišenju, koje je omogućilo Skenderbegu da do kraja svog života odoleva napadima Osmanlija. U Kruji će nas dočekati prelepa, renovirana čaršija izgrađena još pre 400 godina sa mnoštvom rukotvorina i suvenira interesantnih turistima iz svih delova sveta. Kulturno-istorijsku šetnju „čaršijom“, koja podseća na sarajevsku Baščaršiju i bazar kod Starog mosta u Mostaru. Šetnju nastavljamo prema tvrđavi. Unutar zidina tvrđave, koja dominira centralnom Albanijom još od V veka, imamo mogućnost posetiti Skenderbegov muzej, Etnografski muzej Albanije, ali i uživati u predivnom pogledu sa tvrđave prema Jadranskom moru. Nakon pešačke ture u pratnji našeg vodiča, sledi slobodno vreme za kupovinu suvenira, rukotvorina, ali i Petroleja, koji se može naći u apotekama u Kruji. Povratak u hotel. Noćenje.

Treći dan DRAČ-BERAT- DRAČ-NIŠ
Doručak. Slobodno vreme u Draču ili fakultativni odlazak za Berat. Krećemo na putovanje prema jugu Albanije. Put nas vodi prema albanskim „Džinovima“ – planinama Tomori i Špiraga, o čijem nastanku se ispredaju legende već vekovima. Između ovih planina nastao je grad Berat (Belgrad, Arnavut Belgradi, Pulheriopolis). Dok prilazimo Beratu, čeka nas tvrđava – Kaljaja, koja dominira iznad reke Osum već vekovima. Tvrđava je jedna od najstarijih, najvećih i još uvek naseljenih u čitavoj Evropi. Šetnjom kroz tvrđavu sa našim vodičem, imaćete mogućnost da se upoznate sa bogatom istorijom grada Berata, ali i da čujete mnoštvo interesantnih priča, legendi i mitova, koje ovaj grad čuva. Nakon kratkog predaha na tvrđavi, naše putovanje nastavljamo posetom četvrtima Berata, Mangalemu i Gorici, koje kada gledamo sa reke Osum, daju osećaj da se ispred nas nalazi „Grad 1001 prozora“, kako ga neki putnici dobronamernici nazivaju. Vaše slobodno vreme možete provesti kupujući suvenire, ali i posećujući Kraljevu džamiju, izgrađenu 1450. godine u čijoj neposrednoj blizini se nalazi Tekija. Povratak u Drač, pa zatim nastavak putovanja ka Srbiji.

Četvrti dan Niš
Dolazak u Niš posle ponoći. Transfer do ostalih gradova u Srbiji. Kraj Programa.

CENE, Drač, Albanija:

U CENU JE URAČUNATO:
– Prevoz autobusom ili minibusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji.
– Smeštaj u hotelu “Albanian star” u Draču sa 4*, u 1/2 i 1/2 +1 sobama (pogled vrt), na bazi 2 noćenja sa doručkom.
– Obilazak manastira Gračanica.
– Troškovi organizacije i vođstvo puta.

U CENU NIJE URAČUNATO:.
– Ostali troškovi koji nisu predviđeni programom.
– Fakultativni izlet za Tiranu I Kruju – 20€ po osobi
– Fakultativni izlet za Berat – 25€ po osobi
– Boravišna taksa u iznosu od 120 rsd dnevno
– Putno zdravstveno osiguranje
– Doplata za 1/1 sobu je 60%

DOPLATE ZA POLAZAK IZ DRUGIH GRAGOVA:
– Doplata za polazak iz Beograda (auto put Beograd – Niš) – 3.000 rsd (minimum 10 putnika)
– Doplata za polazak iz Zaječara i Bora – 2.500 rsd (minimum 4 putnika)
– Doplata za polazak iz Leskovca – 2.000 rsd (minimum 3 putnika)

NAČIN PLAĆANJA:

OSIGURANJE:
– Turistička agencija Maestro Travel preporučuje polisu GENERALI zdravstvenog osiguranja za sva putovanja u inostranstvu iz ove ponude kao i paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza aranžmana, osiguranje prtljaga, osiguranje od posledica nesrećnog slučaja i slično).

OPIS SMEŠTAJA:
– Smeštaj je u hotelu “Albanian Star” sa 4*, na Jadranskoj obali u delu Drača koji se zove Golem. Doručak je na bazi samoposluživanja (švedski sto). Hotel ima privatnu peščanu plažu koja nudi brojne vodene aktivnosti. Hotel takođe sadrži restoran sa prostranom terasom, bar i otvoreni bazen. Na licu mesta se mogu naći fitnes i igraonica. Sve smeštajne jedinice u hotelu sadrže klima-uređaj, radni sto, prostor za sedenje, sef i mini-bar. Na raspolaganju vam je TV sa satelitskim kanalima, kao i sopstveno kupatilo sa hidromasažnim tušem, besplatnim toaletnim potrepštinama i sušilom za kosu. Svaka jedinica nudi balkon sa pogledom na more, vrt ili bazen. Privatna plaža hotela sadrži ležaljke, tuševe i suncobrane. Raspored po sobama u hotelu određuje recepcija i “Maestro travel” nema uticaja na raspored gostiju u hotelu.

Galerija, Drač, Albanija, 2024. godine

 

Cenovnik, Drač, Albanija, 2024. godineTuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)