LETOVANJE U GRČKOJ, SIVOTA 2024.

Sivota – Epir – Jonska obala

SIVOTA – predstavlja prelepu, gotovo neiskvarenu prirodnu destinaciju u Grčkoj.

Sivota je smeštena i ušuškana u prelepom malom zalivu sa arhipelagom koji čini nekoliko ostrvaca i naspram jonskih ostrva Paksija i Krfa. To je prelepo, staro ribarsko selo, a sada moderno letovalište sa velikim brojem prodavnica, taverni, kafića…

Uz obalu je lepo šetalište koje okružuje luku i marinu za jahte. Pored pravog odmora i kupanja u besprekorno čistom moru na nekoliko desetina prelepih skrivenih plaža, arhipelag je zajedno sa jonskim ostrvima pravi raj za nautičare. Blizina Parge i Igumenice pruža mogućnost za aktivan odmor, izlete na Krf, Paksi, Itaku, Lefkadu, šoping.

Kombinacija toplog mora, borovih šuma, maslinjaka i planina u zaledju garanti su odlične klime i mogućnosti za uživanje.

U luci se mogu iznajmiti motorni čamci bez dozvole, ali i luksuzne jedrilice kojima se može doploviti do Paksija ili Krfa.

Na šetalištu se nalazi nekoliko malih restorana i malih taverni i kafića uz obalu. Inače, mesto je vrlo živo tako da je sve puno i odiše letnjom atmosferom. Sivota je malo ribarsko mesto i sve je skoncentrisano u samom središtu mesta ili uz obalu. Restorani i taverne su poput ostalih u Grčkoj, te se možete gostiti mediteranskom kuhinjom ili tradicionalnom grčkom kuhinjom. Računajte na svakodnevnu ponudu izvrsnih ribljih specijaliteta. Ionion Fish Restoran se nalazi na samoj plaži i jedan je od najpopularnijih.

U mestu postoje tri supermarketa u kojima imate sve što je potrebno za snabdevanje u toku letovanja. Ukoliko želite, možete posetiti i Lidl, koji se nalazi u Igumenici, 25km od Sivote. U centru mesta postoji i mesara, pekare, piljara sa voćem i povrćem, apoteka, lekarska ambulanta.

Plaže koje treba posetiti tokom boravka u Sivoti

Sivotu okružuje nekoliko plaža (prelepa Bela Vraka koja je peščanim sprudom povezana sa obližnjim ostrvcetom, Karvouno, Galikos Molos, Zeri, Stavedo, Dei, Zavia, Mega Amos, Mikri Amos, Mega Drafi, Agia Paraskevi…), a najpoznatija je Pisina (u prevodu bazen) sa najsitnijim belim peskom koja se nalazi na jednom od ostrvca preko puta Sivote.

MAESTRO IZLETI SIVOTA 2024.

U našoj ponudi su fenomenalni jednodnevni i poludnevni izleti kao što su “Sivota islands”, “Paxos Antipaxos” velika i mala tura, Plava laguna, ostrvo Krf – sa obilaskom Srpskog muzeja, Meteori i mnogi drugi izleti.

U samom mestu postoji vozić koji svakog dana iz centra vozi turiste do plaža Mega Ammos, Mikri Ammos, Mega Drafi i Agia Paraskevi.

Polazak iz Sivote je svakog dana u 10:30h, a  povratak nazad je u 18:00h. Cena povratne karte za Mega i Mikri Ammos je 5€ po osobi, za Mega Drafi je 7€, dok je za plažu Agia Paraskevi cena povratne karte 8€ po osobi. Povratak sa plaže Agia Paraskevi je nešto ranije, u 17:45h.

KAKO STIĆI DO SIVOTE?

Autoputem Beograd – Niš – granični prelaz Preševo (385 km – udaljenost iz Beograda) – Skoplje – granični prelaz Evzoni. (560 km – udaljenost iz Beograda).

Put nastavljate ka Solunu sve do kraja puta gde Vam se put deli levo za Solun a desno za Atinu i Olimpsku regiju. Nakon ovog skretanja, sledeće isključenje na auto putu je ubrzo, nakon 10tak kilometara, i pratite znak Kozani / Ioannina. Od tog momenta bićete na “Egnatia odos” autoputu koji vodi sve do Igumenice. Ubrzo nakon tog skretanja naići ćete na “Olympus Plaza” restoran i benzinsku pumpu. Ovo stajalište je udaljeno nekih 80km od Evzonija, ali narednih 200km od Olympus plaze nećete imati mogućnosti za dolivanjem goriva sve do Joanine gde se možete isključiti i odmah pored auto puta imate mnoštvo pumpi gde možete u odlasku ili povratku sipati gorivo ili TNG. Od skretanja za Kozani i Joaninu pa sve do Joanine pored Olympus plaze imate još 3 odmorišta sa uređenim toaletima.

Auto put je fenomenalno obeležen i uređen.

Na 350. kilometru od ulaska u Grčku isključujete se desno kod znaka Syvota / Parga (dva puta desno) odakle krećete magistralom ka Sivoti i Pargi. Nakon 10km na semaforu skrećete desno za Sivotu odnosno levo za sve one koji putuju do Parge. Nakon 11km vožnje magistralnim putem skrećete levo za Sivotu na put koji Vas vodi direktno do Sivote.

Od poslednjeg skretanja do Sivote imate još samo 10km do svog odredišta.

Udaljenost Sivote od Beograda ukupno iznosi oko 1000km.

Lokacija letovališta Sivota – prikaz na Google mapi

NAJBOLJI SMEŠTAJ U GRČKOJ U SIVOTI – LETOVANJE 2024.

Vila Sun Ray, Sivota

Vila Sun Ray, Sivota, Jonska obala, Grčka letovanje 2024. Vila Sun Ray, sa prelepim vrtom i zelenilom nalazi se na 15ak minuta od plaže Zavia i...
RO već od 1.900rsd dnevno

🅿🆓 / 🆓 WiFi

Vila Giovanni Sivota Grčka

Vila Giovanni

Vila Giovanni, Sivota, Jonska obala, Grčka letovanje 2024. Vila Giovanni se nalazi iznad plaže Zavia beach na udaljenosti od samo 300...
već od rsd dnevno

Vila Giovanni, Sivota, Grčka

Vila Baywatch Sivota Grčka

Vila Baywatch

Vila Baywatch, Sivota, Jonska obala, Grčka letovanje 2024. Vila Baywatch se nalazi na uzvišenju sa pogledom na Sivotu, u neposrednoj blizin...
već od rsd dnevno

Vila Baywatch, Sivota, Grčka

Vila Aelia

Vila Aelia, Sivota, Jonska obala, Grčka letovanje 2024. Vila Aelia se nalazi u centru prelepe Sivote, u neposrednoj blizini centralnih plaža,...
BB već od 4.200 rsd dnevnoBB već od 4.200 rsd dnevno

🅿🆓

Vila Loutsis, Sivota

Vila Loutsis, Sivota, Jonska obala, Grčka letovanje 2024. MAESTRALNE PONUDE ZA JUL 7 noćenja – sopstveni prevoz 10% popusta na drugu...
RO već od 2.100 rsd dnevno

🅿🆓 / 🆓 WiFi / ❄🆓

Hotel Mourtemeno Sivota Grčka

Hotel Mourtemeno

Hotel Mourtemeno, Sivota, Jonska obala, Grčka letovanje 2024. Hotel Mourtemeno se nalazi na oko 500m od plaže Zavia beach i na 700m od kružnog...
već od rsd dnevno

Hotel Mourtemeno, Sivota, Grčka

12


Turistička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)