Opšte informacije o letovalištu

Limenas ili Thassos town (kako se u poslednje vreme često naziva) je glavni grad na ostrvu sa ukupno 4000 stanovnika.

Gradić je jako simpatičan, sa svojom novom i starom lukom, velikim šetalištem pored mora, nekoliko popločanih ulicica u okviru šetališta sa velikim brojem prodavnica, restorana brze hrane, taverni, zlatara, pekara…

Luka je na zapadnoj strani grada, te tako Limenas nudi brz i jednostavan prelazak na kopno trajektima koji voze do Keramotija na svakih pola sata.

U blizini luke, nalazi se Vournelis plaža (plaža sv.Vasilija), nekoliko restorana brze hrane, super-marketa i prodavnica i veliki broj hotela i vila za izdavanje novijeg datuma.

Limenas je, za razliku od Potosa i Limenarije, prošaran iskopinama arheoloških nalazišta te tokom laganih letnjih šetnji nailazite na ostatke kapije Zevsa i Here, antičkog amfiteatra i antičke agore, akropolja, a u blizini stare luke nalazi se i veliki arheološki muzej.

U Limenasu postoji više parkića sa klupicama i igračkama za decu, ali i mali zabavni park. Super-marketi su odlično snabdeveni, a gradić ima i nekoliko odličnih kafića i manjih diskoteka za noćni provod, nekoliko banaka, internet-kafea, poštu, veliki izbor rent-a-car(bike) agencija, mogućnost iznajmljivanja bicikala (Limenas je inače jako pogodan za vožnju bicikla).

Limenas, u odnosu na Potos i i Limenariju, nudi više sadržaja za turiste, smešten je na većem prostoru pa je auto ponekad potreban za vožnju i po samom gradu. Zapadni deo Limenasa je od istočnog udaljen oko 1,5km. Limenas kao svoju bazu obično biraju turisti koji žele što više sadražaja u večernjim satima ili bolji noćni provod, dok tokom dana obilaze ostrvo, ili se kupaju na plažama koje su u neposrednoj okolini Limenasa. Tako Limenas može biti odličan kao baza. Limenasu je najbliža plaža Tarsanas (400m od nove luke), a koji kilometar dalje jeste Nisteri, Papalimani, La Scala (4km), Pachis (10km), Makriamos (2km), Saliara (mermerna) beach (6km), Golden beach (14km). Osim arheoloških nalazišta iz Limenasa možete posetiti i najlepše etno selo Panagiju (10km).

Lokacija letovališta Limenas – prikaz na Google mapiTuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)