Opšte informacije o letovalištu

Pilion – je oblast i planina koja se nalazi u jugoistočnom delu Tesalije u centralnoj Grčkoj. Smeštena je između Atine i Soluna, a u njenoj blizini nalazi se i grad Volos. Ovo je jedna od najlepših regija Grčke koje predstavlja kombinaciju mora i planine. Legenda kaže da je planina Pilion bila letnjikovac bogova sa Olimpa. Odmor proveden na Pilionu biće sigurno nezaboravan, bilo da je u pitanju leto ili zima. U vreme letnjih meseci, rajska lepota plaža, nesagledive zelene površine i očuvana priroda, predivno more, ostavljaju bez daha i učiniće vaš odmor nezaboravnim. Ali, i za vreme zime, ova prelepa planina i njene snežne padine, pružaju velike mogućnosti za skijanje na savršeno organizovanim ski-stazama.
Pilion je gusto pošumljena planina, koju karakterišu uglavnom šume hrasta, bukve, javora, ali i kestena i platana. Na Pilionu se nalaze i brojni izvori, klisure, potoci, a na njegovoj teritoriji smeštena su i 24 sela, koje karakteriše tradicionalna pilionska arhitektura, kamene zgrade napravljene od sivog, plavog ili zelenog argilošista i crvene gline. Zgrade se, uglavnom, grade na padinama, i sve imaju terase što im omogućava fantastičan pogled na okolinu.
Pilion ima izuzetno zdravu i umerenu klimu, a karakterišu je topla leta i hladne zime. Pod uticajem je šumovite planine i Egejskog mora, pa dolazi do velikih varijacija između sezona. Prijatnije je posetiti Pilion tokom letnjih meseci, jer temperatura tada ne prelazi 26 C, što je vrlo prijatno ukoliko želite pobeći od vrelog asfalta i uživati u svežini šuma. Temperatura preko 30 C može se javiti u julu i avgustu. Što se tiče zimskog perioda, najniža temperatura je oko 7 C i dosta je blaga, posebno na zapadnoj strani Piliona koji je zaštićen od hladnih vetrova koji dolaze s mora.

Lokacija letovališta – prikaz na Google mapiTuristička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)