Kamena Gora Srbija
Destinacija: Kamena Gora & Sopotnica, 2024, Srbija
Cena: Program je u pripremi!!!

KAMENA GORA & SOPOTNICA 2024.

P R O G R A M   J E   U   P R I P R E M I !!!

Opšte informacije o programu

Prvi dan NIŠ-PRIJEPOLJE-KAMENA GORA
Polazak iz Niša oko 04:00h. Sastanak grupe pola sata ranije. Sledi putovanje preko Prokuplja, Brusa, Novog Pazara do Prijepolja. Dolazak u Prijepolje oko 11h. Prijepolje se nalazi u Zlatiborskom okrugu, na ušću reke Mileševke u Lim, u podnožju planine Jadovnik. Prijepolje se prvi put pominje 1332. godine i to baš pod tim imenom. Činio je deo Raške i bio je jedan od središnjih delova Nemanjićke države. Sve do 1912. godine na ovim prostorima nalazili su se Turci. Za vreme Drugog svetskog rata, ovde se vodila tzv. Prijepoljska bitka. Sledi odlazak do gradskog muzeja u Prijepolju. U muzeju možete videti stalnu postavku vezanu za istoriju grada, a takođe možete i videti postavku posvećenu našem proslavljenom košarkašu Vladi Divcu. Nastavak putovanja do manastira Mileševa. Manastir Mileševa je zadužbina kralja Vladislava iz treće decenije XIII veka. Crkva Vaznesenja Hristovog je građevina raške stilske škole. Ishodište svetosavskog kulta Mileševa je postala nakon prenošenja moštiju sv. Save iz Trnova. Manastir MIleševa poznat je i po tome što se u njemu nalazi freska Beli Anđeo. Beli Anđeo je najsjajnija freska u veličanstvenoj galeriji srednjovekovnog freskoslikarstva, smeštenoj pod kupolama mauzoleja svetog Save, manastira Mileševe. Nakon obilaska manastir moguć fakultativni odlazak na ručak u restoran “Kanjon”. Nastavak putovanja do Kamene Gore. Dolazak u Kamenu Goru u popodnevnim satima. Smeštaj u sobe. Kamena Gora se nalazi na krajnjem jugozapadu Srbije. To je planinsko selo, sačuvano od civilizacijiskih tekovina i urbanizacije. U njemu se udiše čist vazduh, pije ledena planinska voda, ljudi su britki i dugovečni, a klima ćudljiva i promenljiva. Kamena Gora je mesto koje je nezaobilazno za prave ljubitelje prirode, aktivnog odmora i seoskog turizma. Slobodno vreme za uživanje u netaknutoj prirodi. Večera. Noćenje.

Drugi dan KAMENA GORA – SOPOTNICA – NIŠ
Doručak. Nakon doručka oko 11h polazak do vodopada Sopotnica. Do Sopotnice nas očekuje oko 1,5h vožnje. Sopotnica je naselje o opštini Prijepolje, u Zlatiborskom okrugu. Nalazi se na 17 km od Prijepolja, na putu ka Bijelom Polju. Selo Sopotnica je zabačeno i minijaturno selo, koje privlači veliki broj ljudi. Razlog za to nalazi se u čuvenim slapovima reke Sopotnice.

Selo je smešteno na padinama planine Jadovnik, između reka Mileševke i Lima. Sam naziv Sopotnica vezuje se za sopot vode, označava vodu koja sopoće, huči. Do ovog sela stiže se makadamom koji se probija kroz guste bukove i hrastove šume. Do samih vodopada može se doći samo peške, kamenitim markiranim putićima. Nakon obilaska sledi putovanje ka Nišu preko Sjenice i Novog Pazara. Slobodno vreme u Novom Pazaru za ručak i osveženje. Nastavak puta ka Nišu. Dolazak u Niš u večernjim satima. Kraj programa.

Cena, Kamena Gora & Sopotnica :

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: – rsd

U CENU JE URAČUNATO:
– Prevoz minibusom sa 20 mesta visoke turističke klase na navedenoj relaciji.
– Smeštaj u Kamenoj Gori, u kategorisanim privatnim domaćinstvima u 1/2 I 1/3 sobama. Na bazi 1 polupansiona.
– Obilazak manastira Mileševa.
– Ulaznica za muzej u Prijepolju
– Usluge pratioca grupe.
– Troškovi organizacije i vođstvo puta.

U CENU NIJE URAČUNATO:.
– Ostali troškovi koji nisu predviđeni programom.
– Ručak prvog dana u restoranu “Kanjon” kod manastira Mileševa.

DOPLATE ZA POLAZAK IZ DRUGIH GRAGOVA:
– Doplata za polazak iz Zaječara i Bora – 2.500 rsd (minimum 4 putnika)
– Doplata za polazak iz Leskovca – 2.000 rsd (minimum 4 putnika)

Način plaćanja:

Minimum prijavljenih putnika za realizaciju aranžmana je 15 osoba, u suprotnom poslednji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je 3 dana pre datuma polaska.

Galerija, Kamena Gora & Sopotnica, Srbija 2024.

 

Program putovanja, Kamena Gora & Sopotnica, Srbija 2024.Turistička agencija Maestro Travel Niš, letovanje, zimovanje, putovanja, avio karte - sve na jednom mestu!

Facebook Twitter Google+
Maestro Travel se kao bavi organizovanjem: letovanja, zimovanja, đačkog i omladinskog turizma, putovanja u evropske i svetske metropole, kongresnog i zdravstvenog turizma, pružanjem usluga autobuskog, minibus i kombi prevoza, rent a car usluga, kao i prodaje avio karata i rezervacije hotelskog i ostalih vidova smeštaja. Agencija je osnovana 08.01.2015.god i poseduje OTP licencu br. 4/2015 od 02.02.2015. god.
Obrenovićeva 17/1a, Niš, Srbija Niš Srbija 18000 Srbija
error: Bez pisanog odobrenja autora tekstova i slika, nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja sa portala www.maestrotravel.rs (Zakon o autorskom i srodnim pravima)